Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Το κόλπο για να ξεφλουδίζετε τα δαμάσκηνα εύκολα και γρήγορα

Το κόλπο για να ξεφλουδίζετε τα δαμάσκηνα εύκολα και γρήγορα


Οι γρήγοροι ρυθμοί που ορίζουν και συχνά καταπιέζουν την οικιακή μας καθημερινότητα οδηγούν αναπόφευκτα στην ανάγκη αναζήτησης έξυπνων και δραστικών λύσεων κυρίως σε ότι αφορά στην μαγειρική, την καθαριότητα και σε θέματα οργάνωσης του σπιτιού. Η προετοιμασία εύκολων, γρήγορων και πάνω απ’ όλα, θρεπτικών γευμάτων και σνακ, συνοδεύεται, ως διαδικασία, όλο και περισσότερο, από την προτροπή υιοθέτησης μίας σειράς πρακτικών λύσεων που σκοπό τους έχουν να κάνουν τη μαγειρική μας πραγματικότητα, ευχάριστη ή ακόμα και διασκεδαστική.

Το εύκολο και συγχρόνως αποτελεσματικό ξεφλούδισμα των εποχιακών φρούτων και λαχανικών που κυκλοφορούν στην αγορά, συχνά φιγουράρει ψηλά στις επιλογές των διαδικτυακών μας αναζητήσεων και εμείς εύκολα μπαίνουμε στον πειρασμό να πειραματιστούμε καταλήγοντας στα πιο έξυπνα και επιτυχημένα hacks. Μεταξύ αυτών και το ξεφλούδισμα των δαμάσκηνων, κάτι το αναγκαίο σε περιπτώσεις που είτε αποφεύγουμε τις φλούδες τους, είτε πρέπει να ακολουθήσουμε συνταγές που απαιτούν τα συγκεκριμένα φρούτα καθαρισμένα.

Το ξεφλούδισμα βήμα-βήμα

Όπως σε πολλές περιπτώσεις, έτσι και εδώ, η συμβολή του νερού και ειδικότερα η εναλλαγή βύθισης των φρούτων μας σε διαφορετικές και ακραίες θερμοκρασίες νερού, παίζει ρυθμιστικό ρόλο στο εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό ξεφλούδισμα. Η διαδικασία που ακολουθούμε, λοιπόν, βήμα-βήμα, είναι η εξής:

  • Διαλέγουμε δαμάσκηνα ώριμα αλλά όχι υπερβολικά γινωμένα και μαλακά.
  • Χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαιράκι το κάτω μέρος του φρούτου σχηματίζοντας ένα μικρό «Χ».
  • Βυθίζουμε τα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα αφήνουμε εκεί για περίπου 30-60″. Το συγκεκριμένο στάδιο θα μαλακώσει τη φλούδα των φρούτων μας κάνοντάς την πιο εύκολη να αφαιρεθεί.
  • Μεταφέρουμε αμέσως σε παγωμένο νερό. Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα σε ένα μπολ με κρύο νερό ή πάγο, ώστε να σταματήσει η διαδικασία βρασμού τους.
  • Είμαστε πλέον έτοιμοι να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, είτε με το χέρι είτε με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού, τραβώντας την απαλά και αφαιρώντας την εύκολα, χωρίς καν να χαλάσει το σχήμα ή η υφή του φρούτου.

Οδηγίες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσουμε σωστά τα ξεφλουδισμένα δαμάσκηνα και για να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα τους, μπορούμε να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

– Για σύντομη αποθήκευση 1-2 ημερών: Κλείνουμε τα ξεφλουδισμένα δαμάσκηνα σε αεροστεγές δοχείο ή σε ειδικές επανασφραγιζόμενες σακούλες τροφίμων και τα βάζουμε στο ψυγείο. Για να αποφύγουμε την αφυδάτωσή τους, προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
– Για μακροχρόνια αποθήκευση 6-12 μηνών: Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα σε ένα δίσκο με λαδόκολλα έτσι ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους και έπειτα τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσουν, τα μετακινούμε σε αεροστεγές δοχείο ή σε σακούλα κατάψυξης. Έτσι παραμένουν φρέσκα και νόστιμα για μελλοντική χρήση (στη ζαχαροπλαστική ή στη μαγειρική).

Το άρθρο της εβδομάδας


Crab,Meat,Surimi,In,The,Bowl,Appetizer

ΘΕΜΑΤΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Την ευθύνη του σχεδιασμού και της παρακολούθησης της εμπορικής στρατηγικής της KOSMOCAR και του Δικτύου της ανέλαβε ο έμπειρος μάνατζερ Αριστείδης Αραβανής. Η KOSMOCAR...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Εκεί που νομίζαμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα μπορούσε να γίνει πιο πολυπληθής, ένας άλλος παίκτης θέλει να μπει στο παιχνίδι....

Αθλητικά

Επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μπεσκίκτας έκανε ο Άγιαξ με το εμφατικό 4-0 στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» επί της Μπεσίκτας (το πιο ευρύ σκορ τη...

Ελλάδα

Η σοβαρή κατάθλιψη εκδηλώνεται διαφορετικά στον εγκέφαλο των νέων σε σύγκριση με τους ενήλικες, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι νέοι που πάσχουν από σοβαρή...