Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Το κέικ με μήλα της μάμας μου

Το κέικ με μήλα της μάμας μου



ΥΛΙΚΑ
• 780-800 γρ. μήλα κίτρινα
• 3 κουταλιές σέρι ή μπράντι
• 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
• 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
• 3 μεγάλα αυγά
• 285 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 125 ml ελαιόλαδο
• 2 κουταλάκια απόσταγμα βανίλιας
• 320 γρ. αλεύρι φαρίνα
• 2 κουταλάκια baking powder
• ½ κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι κανέλα
• 120 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψί 12 X 22 εκ. Καλύπτετε τη βάση και τα τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί.

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κυβάκια. Τα αναμειγνύετε με το σέρι ή μπράντι, το λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού.

Κτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη βανίλια. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικινγκ, αλάτι και κανέλα. Προσθέτετε το μείγμα στα αυγά και κτυπήστε
μέχρι μόλις να αναμειχθούν. Προσθέτετε τα μήλα με τα ζουμιά τους και τα αμύγδαλα χοντροκομμένα. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί. Ψήνετε για 80-90 λεπτά μέχρι ένα σουβλάκι να βγαίνει στεγνό. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 30 λεπτά. Το βγάζετε με τη βοήθεια του χαρτιού και το κρυώνετε
σε σχάρα. Το κέικ είναι καλύτερο αν το φτιάξετε μια μέρα πριν το σερβίρετε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Με τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων που αρπάζουν φωτιά να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αναζητούν συνεχώς βελτιωμένες λύσεις...

Οικονομία

Τον κώδωνα του κινδύνου για την δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας έκρουσε σήμερα με δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο πρωθυπουργός της χώρας...

Μαγαζίνο

Στο Happy Day μίλησε ο θεατρικός παραγωγός, Πάνος Κατσαρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Μάρκο Σεφερλή και τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το...