Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Το ηλεκτρικό supercar Audi e-tron GT άρπαξε φωτιά ενώ ήταν μέσα στο συνεργείο της αντιπροσωπείας

Το ηλεκτρικό supercar Audi e-tron GT άρπαξε φωτιά ενώ ήταν μέσα στο συνεργείο της αντιπροσωπείας


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Με τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων που αρπάζουν φωτιά να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αναζητούν συνεχώς βελτιωμένες λύσεις για την κατάσβεση τους. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται ειδικές κουβέρτες για την καταστολή της πυρκαγιάς ή τεράστιες δεξαμενές νερού για να βυθίζονται τα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η εύρεση ενός αυτοκινήτου τυλιγμένου από φωτιά ενώ βρίσκεται πάνω σε ανυψωτικό,  γίνεται αμέσως μία από τις πιο δύσκολες αποστολές κατάσβεσης. Ήταν μια δύσκολη αποστολή που έπρεπε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική υπηρεσία του Carmel στην Ιντιάνα των Η.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το τοπικό πυροσβεστικό τμήμα ανταποκρίθηκε στον συναγερμό πυρκαγιάς που προερχόταν από μια τοπική αντιπροσωπεία, η οποία είχε ήδη ενεργοποιήσει τους πυροσβεστήρες. Ωστόσο, το σύστημα δεν ήταν καθόλου αρκετό για να σβήσει τη φωτιά που ξεκίνησε σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ένα Audi e-tron GT, το οποίο ήταν πάνω στο ανυψωτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο συνεργείο που έφτασε στον τόπο του συμβάντος είχε να αντιμετωπίσει συνθήκες έντονου καπνού ήδη από την είσοδο της αντιπροσωπείας. Οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να σβήσουν τη φωτιά. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι είχαν να αντιμετωπίσουν ένα όχημα με μπαταρία, γνώριζαν ότι η θερμική διαφυγή μπορεί να προκαλέσει την ανάφλεξη της μπαταρίας.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Καρμέλ, Τιμ Γκρίφιν, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το αυτοκίνητο αναζωπυρώθηκε μερικές φορές κατά τη μετακίνησή του από το κτίριο. Ευτυχώς, αυτές δεν αιφνιδίασαν τους πυροσβέστες, καθώς περίμεναν ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου θα αναφλεγόταν ξανά.

Το EV είναι σίγουρα κατεστραμμένο και πιθανότατα θα βγει σε δημοπρασία από την ασφαλιστική εταιρεία, εκτός αν αποφασίσει να το διαλύσει. Η αιτία είναι ακόμη άγνωστη, αλλά το Audi e-tron GT έχει αποτελέσει αντικείμενο αρκετών ανακλήσεων λόγω ανησυχιών για πυρκαγιά.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...

Μαγαζίνο

SKG calling … και η Μαρίνα ήταν εκεί! Η Μαρίνα Σάττι κατέκτησε και τη Θεσσαλονίκη τo Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με μια μεγαλειώδη sold out συναυλία...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Ο Alessandro Di Mario με την Aprilia RS 660, είναι ο Πρωταθλητής του Twins Cup MotoAmerica για το...