Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Το εργαστήρι «Άνθη της Πέτρας» επισκέφθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Το εργαστήρι «Άνθη της Πέτρας» επισκέφθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (VIDEO – ΦΩΤΟ)


Το εργαστήρι «Άνθη της Πέτρας» στα Λαγκάδια Γορτυνίας ήταν ο πρώτος σταθμός της διήμερης επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην περιοχή.

Τον συνοδεύουν ο Κώστας Παρασκευάς μέλος του ΠΓ, ο Δημήτρης Τζαβάρας και ο Κώστας Μπάτσικας μέλη της Γραμματείας της ΚΕ καθώς και ο Νίκος Κουτουμάνος μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Την αντιπροσωπεία του Κόμματος υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Γορτυνίας Στ. Κούλης και η αντιδήμαρχος Πένυ Μπέτσα, ενώ στο χώρο όπου αναστηλώνεται, στην πραγματικότητα κατασκευάζεται απ’ την αρχή ένα παραδοσιακό λαγκαδινό σπίτι του 19ου αιώνα, τον Δ. Κουτσούμπα ξενάγησε ο πρόεδρος του σωματείου «Άνθη της Πέτρας» και καθηγητής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γ. Τσιαούσης.

Όπως εξήγησε στην αντιπροσωπεία του Κόμματος το Σωματείο συγκεντρώνει ειδικούς επιστήμονες, ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων, ενεργούς πολίτες, μαστόρους, φοιτητές με στόχο την προστασία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και τη διάδοση της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας και επιδίωξη να δημιουργηθεί σχολή όπου η παραδοσιακή τεχνική της πέτρας θα μεταλαμπαδεύεται στις νεότερες γενιές τόσο στα Λαγκάδια για τη νότια Ελλάδα όσο και στον Πεντάλοφο Κοζάνης για τη Βόρεια Ελλάδας.

Εξήγησε ότι το σωματείο έχει κάνει σημαντική προεργασία πάνω σ’ αυτό, με αρχειακή έρευνα, σημαντικές εκδόσεις συνολικά για την λαγκαδινή παραδοσιακή αρχιτεκτονική όσο και για ειδικά κεφάλαιά της όπως τα λιθανάγλυφα, τη ναοδομία, τη γεφυροποιϊα κ.α..

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σημείωσε τα εξής: 

«Βρισκόμαστε εδώ στα Λαγκάδια Γορτυνίας, στο εργαστήρι “Άνθη της Πέτρας”, μια καταπληκτική δουλειά. Πρέπει να σας πω ότι είναι ενθουσιασμένη όλη η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ που επισκέπτεται αυτό το χώρο. Με σοβαρή, τεράστια, επιστημονική, τεχνική και εθελοντική δουλειά, εργασία όλων εδώ των ανθρώπων.

Απαιτείται όχι μόνο να την επισκέπτονται οι συμπατριώτες μας απ’ όλη την Ελλάδα, τα Πανεπιστήμια μας, η νεολαία μας, αλλά χρειάζεται κυρίως γενναία οικονομική ενίσχυση, χρηματοδότηση απ’ το κράτος, απ’ όλους τους κρατικούς θεσμούς, έτσι ώστε να αναπτυχθεί, να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια. Γιατί είναι αυτό που ζωντανεύει τη μνήμη των παραδοσιακών οικισμών, μεταφέρει τη γνώση, την πείρα, την τέχνη, τον πολιτισμό τον ίδιο στις νεότερες γενιές.

Αυτό πρέπει να το στηρίξουμε πάση θυσία. Το ΚΚΕ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να γίνει αυτό».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, 11 περιπτώσεις απάτης, τις οποίες διέπραξε 49χρονος με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος μέσω ιστοσελίδων. Ο 49χρονος συνελήφθη...

Μαγαζίνο

Το «Grand Hotel» έχει λαμπερά εγκαίνια και ανοίγει τις πόρτες του την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 θα...

Αυτοκίνητο

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΙΒΗΡΙΑ (Ουλάν Ουντέ– Νεβέρ) – Στο Γαλάζιο Διαμάντι Με βασικό προορισμό τη λίμνη Βαϊκάλη το QJMOTOR TRANS ASIA 2024 με την QJMOTOR SRT...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Το Misano World Circuit Marco Simoncelli φιλοξενεί τον 13ο Γύρο του MotoGP 2024 και την Πέμπτη στο Gran...