Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Το επικίνδυνο «παιχνίδι» που βλάπτει τη σχέση

Το επικίνδυνο «παιχνίδι» που βλάπτει τη σχέση


Θέλεις να αναζωογονήσεις το πάθος στη σχέση σου; Αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις τη ζήλια ως μέθοδο, τότε κινδυνεύεις να οδηγηθείς σε χωρισμό, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Συχνά λέγεται ότι η ζήλια προσθέτει «αλατοπίπερο» σε μια σχέση και ότι είναι ένδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος. Πολλές φορές, μάλιστα, νιώθουμε κολακευμένοι όταν ο σύντροφός μας εκδηλώνει ζήλια. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η ζήλια είναι στατιστικά η τρίτη πιο συχνή αιτία διαζυγίου ή χωρισμού, καθώς συχνά μας οδηγεί σε παράλογες και ακραίες συμπεριφορές, για τις οποίες μπορεί αργότερα να μετανιώσουμε.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sex Research δείχνει ότι η ζήλια μπορεί να μειώσει το ενδιαφέρον και την έλξη μεταξύ των συντρόφων, να προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις και να θέσει σε κίνδυνο τη σχέση του ζευγαριού.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μονογαμικές σχέσεις θεωρούσαν τους/τις συντρόφους τους λιγότερο ελκυστικούς/ες όταν δέχονταν προσοχή από άλλους. Επιπλέον, άρχισαν να απομακρύνονται συναισθηματικά και να επενδύουν λιγότερο στη σχέση τους.

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεται κανείς ζήλια;

Η ζήλια αποτελεί βασικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Βιολογικά και συναισθηματικά, ο βασικός μηχανισμός επιβίωσής μας είναι η σύνδεση με τους άλλους. Όταν, λοιπόν, η σύνδεσή μας με ένα αγαπημένο άτομο κινδυνεύει, μπορεί να ενεργοποιηθούν αρχαίες αντιδράσεις μέσα μας.

Τέτοιες απειλές μπορεί να περιλαμβάνουν τον φόβο της απιστίας ή την απώλεια της οικειότητας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Psychology. Επιπλέον, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology υποδεικνύει ότι είναι πιο πιθανό να βιώσουμε ζήλια όταν η αυτοεκτίμησή μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Για να το εκφράσουμε πιο απλά, προσδοκούμε από τους κοντινούς μας ανθρώπους να μας προσφέρουν αίσθηση ασφάλειας. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, νιώθουμε ζήλια.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η Tupperware Brands Corporation με μια ομάδα των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένων των Stonehill Capital Management Partners και Alden Global Capital,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης KOVE FACTORY RACING TEAM WSBK-SSP 300 Jerez 2024 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η Kove Racing Team έγραψε ιστορία στον τελευταίο γύρο του WSBK-SSP300...

Πολιτική

Σκηνικό σύγκρουσης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά στήνεται τα τελευταία 24ωρα στη ΝΔ, μετά και τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή...

Αθλητικά

Στην απώλεια του πατέρα της, Αίαντα Μανθόπουλου, σε σχέση με την παρουσία της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα...