25′ προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
20′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45′
Υλικά
Κομμάτια: 10
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κέικ, αρχικά λιώνουμε, σε ένα τηγάνι, το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας.
- Μετά από 3-4 λεπτά θα αρχίσει να αφρίζει, αλλά εμείς συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καφετίσει και να πάρει αρώματα καβουρδισμένου φουντουκιού.
- Στη συνέχεια, αδειάζουμε το βουτυρο σε ένα μπολ, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει σαν αλοιφή (έχουμε τον νου μας να μην παγώσει εντελώς, να αλείφεται).
- Σε αυτό το στάδιο, βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο, το βάζουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Τα αδειάζουμε σε δύο δόσεις στο προηγούμενο μείγμα, εναλλάξ με το γιαούρτι και το γάλα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 50-60 λεπτά. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!