Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Το αναδιπλούμενο iPhone ενδέχεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026 – iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone ενδέχεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026 – iPhone


Η Apple δεν αποκλείεται να ετοιμάζεται για την είσοδό της στην αγορά των αναδιπλούμενων συσκευών πολύ συντομότερα από ό,τι θα περίμεναν πολλοί.

Η αναμονή για ένα αναδιπλούμενο iPhone τελικά ίσως να αποδειχτεί σχετικά σύντομη.  Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Apple ετοιμάζει μια τέτοια συσκευή, η οποία θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο της ακόμη και μέσα στο 2026. Εφόσον κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί στην πράξη, θα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την Apple, καθώς θα ήταν η πρώτη απόπειρα της εταιρίας να παρουσιάσει μια συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη και παράλληλα θα συνιστούσε ένα ορόσημο στην εξελικτική πορεία του iPhone.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς iPhone 16 αναμένετε σε λίγους μήνες, ενώ το 2025 θα ακολουθήσει η σειρά iPhone 17, όπου ενδέχεται να δούμε και το πρώτο iPhone Ultra. Όμως, καθώς τα βλέμματα στρέφονται ήδη στο απώτερο μέλλον, η σειρά iPhone 18 θα μπορούσε να περιλαμβάνει και κάποιο μοντέλο με αναδιπλούμενη οθόνη.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Apple εξετάζει εδώ και χρόνια το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός αναδιπλούμενου iPhone, καθώς τέτοιες φήμες κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό. Παλαιότερα ρεπορτάζ άφηναν να εννοηθεί ότι η Apple εξέταζε τουλάχιστον δύο σχεδιαστικές επιλογές, όμως το ρεπορτάζ του Digitimes υποστηρίζει ότι πλέον η εταιρία κατέληξε στο σχέδιο με το οποίο θα καταθέσει την πρότασή της στην αγορά.

 Folding iPhone concept from iOS Beta News.

Παράλληλα, πληροφορίες από διάφορες κορεατικές δημοσιογραφικές ιστοσελίδες συντείνουν στο ότι η Apple ξεκίνησε επίσημα να ερευνά τεχνολογίες αναδίπλωσης μέσα στο 2024, οπότε και υπεγράφη σχετική συμφωνία με τη Samsung. Εφόσον επιβεβαιωθεί η κυκλοφορία του νέου μοντέλου μέσα στο 2026, η Apple θα έχει καταγράψει κύκλο σχεδιασμού και ανάπτυξης διάρκειας δύο ετών.

Από τα όσα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής, η Apple επέλεξε ένα σχέδιο τύπου clamshell, το οποίο σημαίνει πως το πιθανολογούμενο iPhone Fold θα θυμίζει αρκετά υφιστάμενες προτάσεις, όπως το Motorola Razr ή το Galaxy Samsung Z Flip. Εκτιμάται πως, ανοιχτό, το iPhone Fold θα έχει διαστάσεις παρόμοιες με τα τρέχοντα μοντέλα iPhone. Ασαφές όμως παραμένει το κατά πόσο το iPhone Fold θα διαθέτει οθόνη πάνω στο κέλυφος της συσκευής, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ανάλογα σχέδια που κυκλοφορούν ήδη.

Προφανώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες για το ενδιαφέρον της Apple για τέτοιου είδους αναδιπλούμενες συσκευές. Παλαιότερα έχουν κυκλοφορήσει φήμες για κάποιο αναδιπλούμενο iPad ή ακόμη και MacBook, όμως εφόσον το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί θα είναι το iPhone εκείνο που θα αποκτήσει πρώτο τέτοια μορφή.

Παρότι έχουν διατυπωθεί διάφορες επιφυλάξεις για αυτή την τεχνολογία, είναι γεγονός ότι σταδιακά ωριμάζει, προσφέροντας δελεαστικά πλεονεκτήματα, όπως ευκολία στη μεταφορά, μεγαλύτερη κυρίως οθόνη, αλλά και έναν έξυπνο τρόπο να φωτογραφίζει κανείς, στηρίζοντας τη συσκευή πάνω σε μια επιφάνεια, ώστε να αξιοποιεί τις οπίσθιες κάμερες, έχοντας σταθερή βάση.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ντεμπούτο στο Champions League έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Χρήστος Τζόλης. Ο Έλληνας εξτρέμ, που το καλοκαίρι μετεγγράφηκε στην Μπριζ πήρε το «βάπτισμα...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό πενταθέσιο Ford Explorer ανοίγει το δρόμο για την έλευση μιας νέας σειράς τολμηρών, εμβληματικών EV της αμερικανικής...

Μαγαζίνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας....