Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Τι θα συμβεί αν απενεργοποιήσετε τον κινητήρα με το αυτόματο κιβώτιο στο D

Τι θα συμβεί αν απενεργοποιήσετε τον κινητήρα με το αυτόματο κιβώτιο στο D


Ειδικά με την εισβολή των ηλεκτρικών μοντέλων στην αγορά, τα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Και συχνά, η μετάβαση αυτή απαιτεί χρόνο εξοικείωσης αλλά οδηγεί και σε ατοπήματα. Όπως για παράδειγμα να απενεργοποιήσετε τον κινητήρα του αυτοκίνητου σας ενώ αυτός είναι ακόμα στην επιλογή Drive.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ τα μηχανικά κιβώτια έχουν αριθμητική σήμανση, με επιπλέον την επιλογή R που αφορά την όπισθεν (=reverse), στα αυτόματα συναντάμε μόνο γράμματα.

Ας δούμε τι αντιπροσωπεύει το καθένα:
P = Parking, δηλαδή «Στάθμευση».
R = Reverse, δηλαδή «όπισθεν».
N = Neutral, δηλαδή «νεκρά».
D = Drive, δηλαδή «κίνηση» προς τα εμπρός και σε κάποια μοντέλα…
S = Sport, που αφορά ρυθμίσεις για πιο επιθετική οδήγηση.

Εύλογα και προφανή ως λειτουργίες όμως υπάρχουν φορές που η βιασύνη ή η απροσεξία, οδηγούν στην απενεργοποίηση του κινητήρα δίχως να έχει επιλεχθεί το P. Αν αυτό συμβεί εν στάσει, δεν είναι πρόβλημα.

Αν όμως είσαι σε ανηφόρα και επιλέξεις κατά λάθος D, τη στιγμή που θα σηκώσεις το πόδι σου από το φρένο, είναι πολύ πιθανό το αυτοκίνητο να αρχίσει να κυλάει κατηφορικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι’ αυτό, κάθε φορά που σβήνετε τον κινητήρα, είναι υποχρεωτικό να βάζετε το κιβώτιο στην επιλογή P. Είναι σαν να ανεβάζεις χειρόφρενο σε ένα αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Ο Alessandro Di Mario με την Aprilia RS 660, είναι ο Πρωταθλητής του Twins Cup MotoAmerica για το...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Μusic

https://www.getgreekmusic.gr – Μπες και μάθε τα πάντα για την ελληνική μουσική. ▷ Που γυρίζεις – Imam Baildi ft.Μαίρη Λίντα … source