Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Τι είπαν οι υποψήφιοι πρόεδροι για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις προοδευτικές δυνάμεις και τα σενάρια συνεργασιών

Τι είπαν οι υποψήφιοι πρόεδροι για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις προοδευτικές δυνάμεις και τα σενάρια συνεργασιών


Από υποστηρικτικοί, διαλλακτικοί έως επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι περισσότεροι από τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην προοπτική ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών, κατά τη διάρκεια της αποψινής τηλεμαχίας. Τοποθετούμενοι αμέσως ή εμμέσως, ορισμένοι δεν έκρυψαν την επιθυμία τους για προοδευτικές συγκλίσεις, ενώ άλλοι εμφανίστηκαν θιασώτες της αυτόνομης πορείας του Κινήματος, πετώντας την μπάλα στο γήπεδο των πολιτικών τους αντιπάλων.

Πιο ανοιχτός όλων απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων εμφανίστηκε ο Μιχάλης Κατρίνης, ξεκαθαρίζοντας πως “το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να κάνει μια μεγάλη παράταξη από τη βάση”, δηλαδή “να ενώσει και να συνθέσει ευρύτερες δυνάμεις”, κάνοντας παράλληλα λόγο για “μια παράταξη με λογική ΠΑΣΟΚ ευρύτερη του ΠΑΣΟΚ”.

Ωστόσο, όπως ο κ. Κατρίνης περιέγραψε την όποια συνεργασία ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας βάσης, λέγοντας πως “ξεχνούν το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε μεγάλο ως κόμμα αξιωματούχων, αλλά ως Κίνημα”. “Βλέπω πάρα πολλές δυνάμεις κοινωνικές που είναι εγκλωβισμένες σε κόμματα της αντιπολίτευσης” συνέχισε ο κ. Κατρίνης, περιγράφοντας πως το κάλεσμα του είναι “σε αυτούς τους πολίτες που είναι αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι σε άλλα κόμματα”, απευθύνοντας έτσι προσκλητήριο απευθείας στους προοδευτικούς ψηφοφόρους.

Διαμαντοπούλου: “Οι νέοι όπως πήγαν, έφυγαν”

Στον αντίποδα, επικριτική απέναντι στον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, εμφανίστηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την πρωτιά της Κουμουνδούρου στην νέα γενιά στις πρόσφατες εκλογές. Αν και η κυρία Διαμαντοπούλου αναγνώρισε πως ο κ. Κασσελάκης είχε “διαφορετικά χαρακτηριστικά που προσέλκυαν τους νέους”, σταχυολογώντας ως τέτοια τα “ωραιότης, νεότης, αντισυστημικότητα”, προσέθεσε με νόημα πως “η ωραιότητα είναι σχετική και η νεότητα χαλάει αμέσως”, επικαλούμενη παλιότερο πολιτικό σχόλιο. Στο πλαίσιο αυτό, “οι νέοι μας, όπως πήγαν, έτσι έφυγαν” σχολίασε, λέγοντας πως “τα νέα παιδιά δεν θέλουν την ξύλινη γλώσσα που έχει το κόμμα μας”.

Κόντρα για τον Δήμο Αθηναίων

Οι τόνοι γύρω από τις προγραμματικές προοδευτικές συγκλίσεις ανέβηκαν ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, όταν η Άννα Διαμαντοπούλου εγκάλεσε τον Χάρη Δούκα αναφορικά με τις απόψεις που εκφράζει στον Δήμο Αθηναίων, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του δημάρχου. Ποιο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον δήμο, διερωτήθηκε η κυρία Διαμαντοπούλου, συμπληρώνοντας προς τον δήμαρχο πως “το πρόβλημα είναι ότι στον Δήμο Αθηναίων υπάρχουν δικές σου απόψεις που δεν είναι απόψεις ΠΑΣΟΚ”.

Η ίδια έκανε λόγο για “rebranding του ΣΥΡΙΖΑ το 2015”, με τον Χάρη Δούκα να ανταπαντά πως αυτό “είναι βαθιά προσβλητικό” και πως ο ίδιος “ήταν πάντα ΠΑΣΟΚ” και συνεργάζεται με ανεξάρτητες πολιτικές παρατάξεις στον Δήμο Αθηναίων. “Εγώ κάνω μέτωπο με τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα” δήλωσε αναφορικά με το ιδεολογικό του πρόσημο ο κ. Δούκας, εξηγώντας για τις θέσεις του πως “είναι θέσεις ΠΑΣΟΚ, ήμουν γραμματέας στον τομέα Ενέργειας, όταν εσύ δεν ήσουν στο ΠΑΣΟΚ, και οι άνθρωποι στα Εξάρχεια, για το μετρό, έχουν δικαίωμα στο δημόσιο χώρο”.

“Αντίπαλος πόλος” η ΝΔ

Εμμένοντας στην ανεξαρτησία του κόμματος, “βεβαίως το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει αυτοδύναμο” υποστήριξε στην συνέχεια η Άννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι στο παρελθόν “ενσωμάτωσε και την Αριστερά και το Κέντρο και αυτό θα κάνει και τώρα”.

“Θα είμαστε πρώτο κόμμα και θα ερωτηθούν οι άλλοι τι θα κάνουμε όχι εμείς” συνέχισε η κυρία Διαμαντοπούλου, χωρίς να κλείνει τελείως το παράθυρο διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. “Να δούμε πως θα εξελιχθεί” περιέγραψε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει πως “η ΝΔ είναι ο αντίπαλος πόλος”, τη στιγμή που “η δική μας πρόταση θα είναι ο άλλος πόλος”, πρόσθεσε. Δεχόμενη, την ίδια ώρα, τα βέλη των συνυποψηφίων της περί απουσίας από τα δρώμενα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, δήλωσε “εγώ είμαι στην παράταξη σταθερά” δήλωσε, καταλήγοντας ότι “υπάρχει ζωή και έξω από το κόμμα, αλλά μέσα στην παράταξη”.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας εισέβαλε στο Αλεξάνδρα, άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε

Οι θησαυροί των ναζί που ακόμη αγνοούνται: Η τράτα στη Φοινικούντα, τα κιβώτια της «Αλεπούς της Ερήμου» και το τρένο με τους 300 τόνους χρυσού

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ – Ερντογάν: Ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Πέντε 24ωρα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Χετάφε (2-1), ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο, σκόραρε ξανά το βράδυ της Δευτέρας στο...

Πολιτική

Στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών....

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volkswagen κατασκευάζει το Polo στην Παμπλόνα της Ισπανίας από το 1984. Πάνω από 8,4 εκατομμύρια Polo έχουν κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο...

Αθλητικά

«Σημειωμένο» σε τρεις αγώνες ήταν το όνομα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο «πακέτο» αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, μαζί με δεκάδες άλλες υποθέσεις καλοκαιρινών...