Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μελίσσα Στοΐλη βρίσκεται καλεσμένη αυτή την εβδομάδα στο τραπέζι της Νανάς Δαρειώτη, δημοσιογράφου γεύσης και διευθύντριας σύνταξης στο Cantina του Πρώτου Θέματος. Αποστολή τους; Να μας ανοίξουν τη χριστουγεννιάτικη όρεξη με τον σωστό τρόπο.
Τι εξερευνούν μαζί; Τα πάντα γύρω από τις γιορτές.
-Από τα διαβατάρικα φαγητά της νηστείας που μας φέρνουν ορεξάτους στο γιορτινό τραπέζι.
-Από την «εφεύρεση» της καταναγκαστικής χαράς των Χριστουγέννων μέχρι το τι έλεγε ο Κρίσνα.
-Από την συναρπαστική ιστορία των λιχούδικων λουκουμάδων, γεμάτη από μέλι και καλικάντζαρους.
-Από τις παραδοσιακές πρωτοχρονιάτικες κρεατόπιτες του ελληνικού βορρά μέχρι τα μελομακάρονα-φοινίκια.
-Από το styling του Άγιου Βασίλη ανά τους αιώνες μέχρι την πουτίγκα του Κάρολου Ντίκενς και τα γλυκά σπάργανα του Χριστού.
-Από τις γαλοπούλες «κατοικίδια» μέχρι τους see-through λαχανοντολμάδες που φτιάχνονταν πάντα μετά τα χιόνια.
+ Το ιδανικό Χριστουγεννιάτικο μενού (ορεκτικό, σαλάτα και κυρίως) που περιλαμβάνει από καλωσόρισμα με τσίπουρο και παστουρμαδόπιτα μέχρι κολοκυθόσουπα και κυδωνάτα.
Μια «λαχταριστή» συζήτηση γεμάτη ουσία, για όσους πραγματικά αγαπούν το φαγητό με πάθος.
Ακούστε το podcast εδώ:
Το άρθρο της εβδομάδας
CUCINA CARUSO
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!