Μία από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές στο GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, αυτά τα τηγανητά μανιτάρια αν τα φτιάξεις μία φορά εθίζεσαι και τα φτιάχνεις συνέχεια! Θα αγαπηθούν από όλους όχι μόνο στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου που θα τα συνδυάζεις με την θεϊκή σκορδαλιά μου από φουντουκοβούτυρο, αλλά όλον τον χρόνο που θα τα σερβίρεις μόνα τους, με τηγανητές πατάτες σαν fish & chips, με πουρέ ή ακόμα και μέσα σε σάντουιτς!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τα δικά σου τηγανητά μανιτάρια ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Συνταγή
Τηγανητά μανιτάρια με κουρκούτι & μπαχαρικά
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 12-16 λεπτά
- Φυλάσσουμε τα μανιτάρια καλυμμένα στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
Υλικά
- 200-250 ml νερό
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- ½ κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, την μισή ποσότητα από το αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2) Ανακατεύουμε σε βαθύ πιάτο, το υπόλοιπο αλεύρι, την πάπρικα, τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
3) Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο κουρκούτι και μετά τα περνάμε από το στεγνό μείγμα, τινάζοντας τα ελαφρά.
4) Ζεσταίνουμε 2 δάχτυλα ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε μέσα όσα μανιτάρια χωράνε. Τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά, γυρνώντας συχνά τα μανιτάρια με μία λαβίδα. Μεταφέρουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσουν τα μανιτάρια.
5) Σερβίρουμε με σκορδαλιά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!