Η λίστα με τους εχθρούς των μπλέντερ περιέχει και μερικές εκπλήξεις
Μήπως τα μπλέντερ σας χαλάνε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο; Αν έχετε βρεθεί στη θέση κάθε ένα-δύο χρόνια να πρέπει να πάρετε καινούργιο, ενώ το χρησιμοποιείται για πολύ απλές παρασκευές, ίσως φταίνε τα υλικά και τα τρόφιμα που μπλεντάρετε με αυτό.
Η πεποίθηση ότι όλα μπορούν να μπουν στο μπλέντερ δεν είναι ακριβώς σωστή. Διαλέξαμε 6 από αυτά, ώστε να βοηθήσετε το μπλέντερ σας να μακροημερεύσει.
Ζεστό φαγητό και ζεστά υγρά/ζωμοί
Σίγουρα θα έχετε διαβάσει συνταγές που προτείνουν να βάλουμε μια σούπα στο μπλέντερ ώστε να γίνει πιο λεία και βελούδινη. Ίσως να μην είναι και η καλύτερη ιδέα Τα ζεστό περιεχόμενο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη συσκευή. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αυτό που θέλουμε να μπλεντάρουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.
Κόκκοι καφέ
Αν θέλετε να τρίψετε στο μπλέντερ τους κόκκους του καφέ, θα το πετύχετε, αλλά με κάποιο κόστος. Αν είναι κάτι που θα κάνετε συχνά, θα στομώσει τις λεπίδες της συσκευής. Παράλληλα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι όσο ομοιόμορφο πρέπει λόγω του σχήματος της συσκευής, με μικρότερα και μεγαλύτερα κομμάτια από τους τριμμένους κόκκους.
Πάγος
Όπως και με τον καφέ, το τρίψιμο του πάγου μπορεί να χαλάσει με τον καιρό τις λεπίδες του μπλέντερ, ενώ ο τριμμένος πάγος θα αποτελείται από μεγαλύτερα και μικρότερα κομματάκια. Αν όμως φτιάχνουμε σμούθι, επειδή προσθέτουμε και άλλα υλικά, δεν θα έχουμε τα ίδια προβλήματα, αφού αυτά με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στο σπάσιμο του πάγου.
Αποξηραμένα φρούτα
Τα κατεψυγμένα και τα φρέσκα φρούτα έχουν μια πολύ καλή σχέση με τα μπλέντερ. Όχι όμως και τα αποξηραμένα. Η κολλώδης σύστασή τους είναι ένα “καταστροφικό” συστατικό για τη συσκευή μας.
Πατάτες
Δεν περιμένατε τις πατάτες σε αυτή τη λίστα, σωστά; Κι όμως, οι πατάτες δεν πρέπει να μπαίνουν στο μπλέντερ, για το καλύτερο αποτέλεσμα κάθε συνταγής. Για παράδειγμα, ο πουρές που έχει μπλενταριστεί, αποκτά μια δυσάρεστη υφή που θυμίζει τσίχλα, λόγω του αμύλου και των υγρών της πατάτας.
Αμύγδαλα και άλλοι ξηροί καρποί
Οι ολόκληροι, σκληροί ξηροί καρποί μπορούν και αυτοί να καταστρέψουν το μπλέντερ. Αν θέλουμε να φτιάξουμε γάλα από ξηρούς καρπούς, θα πρέπει πρώτα να τους μουλιάσουμε και μετά να τους μπλεντάρουμε. Αν θέλετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και κάσιους, για σαλάτες και άλλες παρασκευές, καλύτερα να τους ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι.
Το άρθρο της εβδομάδας
ΘΕΜΑΤΑ
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!