Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Τα παγωτά Δωδώνη που αλλάζουν χέρια, ο Φουρλής που επεκτείνεται και ο «μοναχικός» Κασσελάκης στη Παλαιστίνη

Τα παγωτά Δωδώνη που αλλάζουν χέρια, ο Φουρλής που επεκτείνεται και ο «μοναχικός» Κασσελάκης στη Παλαιστίνη


Τα Παγωτά Δωδώνη αλλάζουν χέρια


Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης του Βενέτη ετοιμάζεται να πάρει τα κλειδιά της Παγωτά Δωδώνη που τα τελευταία χρόνια έχει βυθιστεί σε δυσθεώρητα χρέη. Επίσημες ανακοινώσεις για το deal που καθυστέρησε περισσότερα από τέσσερα χρόνια αναμένονται αρχές Ιουνίου. Όπως έμαθα ο Μονεμβασιώτης ετοιμάζει μέγα πάρτυ για τις επίσημες ανακοινώσεις στην Πινακοθήκη. Το τι σκοπεύει να κάνει τα Παγωτά Δωδώνη θα σας γελάσω αλλά δεσμεύομαι να σας κρατώ ενήμερους.

Στην πόρτα του Χρηματιστηρίου η Noval

Από αύριο 29 Μαΐου έως τις 31, ξεκινά η δημόσια εγγραφή της Noval για την άντληση συνολικά 52 εκατ. ευρώ. Η ανώτατη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίστηκε σε 2,82 ευρώ ανά μετοχή. Η τιμή αυτή είναι μειωμένη 29,1% σε σχέση με την εσωτερική λογιστική αξία της ΑΕΕΑΠ την 31η Δεκεμβρίου 2023.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Noval, Παναγιώτης Καπετανάκος, σχολιάζοντας χθες το discount, σημείωσε πως η ανώτατη τιμή καθορίστηκε με βάση τα δεδομένα στην αγορά και προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας αφορά και την ανάπτυξη γραφείων επιφανείας 62.000 τ.μ. στο Μαρούσι (The Grid Office Campus). Το κεφάλαιο που θα συνεισφέρει η ΑΕΕΑΠ είναι 55 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση είναι της τάξεως των 130 εκατ. ευρώ. Ήδη έχει μισθωθεί περίπου η μισή επιφάνεια του συγκροτήματος από πολυεθνική εταιρεία.

Τι σχεδιάζει ο Βασίλης Φουρλής

Στην ευεξία και την υγεία μας ποντάρει ο όμιλος Φουρλή. Για τον σκοπό αυτό μαθαίνω έχει αποφασίσει να επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων Holland & Barrett. Εντός του έτους σχεδιάζει το άνοιγμα 4 νέων καταστημάτων ενώ παράλληλα δημιουργεί shop in shop στην ΑΒ Βασιλόπουλος. Πέρυσι το δίκτυο καταστημάτων παρουσίασε πωλήσεις 0,8 εκατ. ευρώ και λειτουργικές ζημίες 2 εκατ. ευρώ λόγω της δημιουργίας υποδομής και δικτύου καταστημάτων Holland & Barrett.

Στο α’ τρίμηνο 2024 οι πωλήσεις της λιανικής και ευεξίας Holland & Barrett ανήλθαν σε 0,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 0,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

Γιατί ο Αμπάς δεν είδε τον Κασσελάκη

Το ταξίδι του Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη αποτέλεσε αν μη τι άλλο μία εμβληματική πρωτοβουλία με ξεκάθαρο στόχο εσωτερικής ωστόσο κατανάλωσης για το αριστερό ακροατήριο που βλέπει όλο και με μεγαλύτερη δυσπιστία τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Πέραν ωστόσο της επικοινωνίας υπάρχει και η ουσία των πραγμάτων. Και ως προς την ουσία τα πράγματα εκ του αποτελέσματος δεν πήγαν τόσο καλά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης ταξίδεψε στην Παλαιστίνη, δεν κατάφερε να συναντηθεί ούτε με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ούτε με τον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών, παρά μονάχα με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστινιακής Αρχής, Ηani Al – Hayek και το Γενικό Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO κ. Hussein al-Sheikh.

Τώρα, ως προς την αξία που έχει ο υπουργός… τουρισμού στη Λωρίδα της Γάζας, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Έμπειροι διπλωμάτες αποδίδουν την εν λόγω υποβάθμιση τόσο στο εμπόλεμο της κατάστασης στη Γάζα, όσο όμως κυρίως στη… δημιουργική ασάφεια των ανακοινώσεων και δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Κασσελάκη για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την αναγνώριση από την Ισπανία και το κύμα αλληλεγγύης που έχει πυροδοτηθεί διεθνώς, δεν έχει περάσει απαρατήρητο διπλωματικά πως άλλοτε η Κουμουνδούρου υιοθετεί το αίτημα για αναγνώριση αόριστα, χωρίς χρονικό προσδιορισμό και άλλοτε «το συντομότερο δυνατό», σε αντίθεση με προοδευτικές δυνάμεις που ζητούν άμεση αναγνώριση όπως έκαναν οι Ισπανία και Ιρλανδία.

Σε κάθε περίπτωση τα ρηχά νερά στα οποία κινήθηκε διπλωματικά η αποστολή επιβεβαιώνονται και από την αναπόφευκτη αντίστιξη που δημιουργεί η πρόθεση του επί 17 χρόνια Υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστίνης και ειδικού απεσταλμένου του Μαχμούντ Αμπάς, Ριάντ Αλ Μαλίκι όχι μόνο να επισκεφθεί την Ελλάδα αλλά και να συμμετάσχει στο πρώτο Συνέδριο του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 17 και 18 Ιουνίου, μια εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Αθλητικά

Όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, η Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία ως τις 10 Ιουλίου του 2024 εργαζόταν στον ΣΚΑΪ, είναι η νέα...

Ελλάδα

Εδώ και περίπου 10 χρόνια η ιαπωνική κατασκευάστρια ICOM έχει σταματήσει να παράγει τα γουόκι τόκι που πιστεύεται πως ανατινάχθηκαν την Τετάρτη στον Λίβανο σκοτώνοντας...