Συνήθως όταν ακούει κανείς «κυριακάτικο τραπέζι», σκέφτεται, σχεδόν αυτόματα, ψητό κοτόπουλο ή αρνάκι, μοσχάρι λεμονάτο και κοκκινιστό, πληθωρικές μακαρονάδες φούρνου, λαχανοντολμάδες, τέτοια πράγματα.
Αλλά υπάρχουν και πιάτα χωρίς κρέας ή γαλακτοκομικά που μπορούμε να μοιραστούμε τη μέρα που μικροί και μεγάλοι μαζευόμαστε για να απολαύσουμε σπιτικό φαγητό και να χαρούμε ένας τον άλλον.
Είτε νηστεύουμε είτε όχι, η Σαρακοστή μας δίνει αφορμή να επιστρέψουμε σε θαυμάσια παραδοσιακά πιάτα με όσπρια ή λαχανικά, που μπορεί τον υπόλοιπο χρόνο να μένουν στη σκιά ενός φρικασέ ή ενός παστίτσιου, αλλά τώρα είναι ευκαιρία να λάμψουν.
Μελωμένες ρεβυθάδες, γίγαντες πλακί, αγκινάρες αλά πολίτα ή γεμιστές… Να ανακαλύψουμε νέες, πιο μοντέρνες συνταγές στην ίδια λογική – όπως οι «μπριζόλες» λαχανικών.
Και βέβαια, να μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους θαλασσινά και όστρακα: μακαρονάδες, πιλάφια, γιουβέτσια, με άρωμα αλμύρας, ή ένα χταπόδι στιφάδο με σάλτσα-ζημιά.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!