Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Τα Νέα της Πιάτσας #434

Τα Νέα της Πιάτσας #434


Η πρώτη είδηση έχει σχέση με την ασφάλεια των οδηγών και τις 1000 κάμερες που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στους δρόμους της Αθήνας. Αν ο σκοπός της Κυβέρνησης είναι να μαζέψει χρήματα για τα ταμεία τους κράτους από τους παραβάτες οδηγούς (υπάρχουν δόξα το Θεό εκατοντάδες χιλιάδες) τότε δεν θα γίνει δουλειά. Δεν θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν όμως με τις κάμερες που θα καταγράφουν τα πάντα, οι οδηγοί προσέχουν περισσότερο είτε για να μην πληρώσουν το πρόστιμο είτε για να μην παραδώσουν την άδεια οδήγησης, τότε θα έχουμε κέρδος. Και το κέρδος είναι ότι θα ελαχιστοποιηθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Ας ελπίσουμε ότι ταυτόχρονα με τη βοήθεια των καταγραφικών μηχανημάτων να γίνεται διασταύρωση στοιχείων ώστε να εντοπίζονται τα ανασφάλιστα Ι.Χ. Υπάρχει τρόπος ελέγχου τόσο για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα όσο και για αυτά που οι ιδιοκτήτες τους ξεχνούν συστηματικά να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη μεγάλη είδηση είναι η Έκθεση Αυτοκινήτου «AUTO ATHINA 2024» που θα γίνει από τις 5 έως τις 13 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Metropolitan expo στο αεροδρόμιο στα Σπάτα. Η AUTO ATHINA 2024, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΑΑ και  υποδέχεται κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτων και ανερχόμενες start-up εταιρείες που θα παρουσιάσουν καινοτόμες και δελεαστικές προϊοντικές λύσεις.

Στην έκθεση θα δούμε τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν στη χώρα μας η θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα από τις κάτωθι εισαγωγικές εταιρίες:

ALFA ROMEO, BMW, BUGGY MOTORS, BYD, CITROEN, CUPRA, DACIA, DFSK, DS AUTOMOBILES, FARIZON, FIAT, FORD, JEEP, HONDA, HYUNDAI, KGM, KIA, LEAPMOTOR, LYNK & CO, MAZDA, MERCEDES-BENZ, MG MOTOR, MINI, MUSTANG, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, PORSCHE, RENAULT, SEAT, SMART, SUBARU, TESLA, VOLVO.

Σημαντική παρουσία θα έχουν και εταιρείες που πρωταγωνιστούν στην aftermarket αγορά και στον χώρο των σύγχρονων αυτοκινήτων. Παράλληλα, δυναμικό παρών θα δώσουν οι HERTZ και INSTACAR που πρωταγωνιστούν στο χώρο του leasing, όπως και οι όμιλοι BMW GROUP FINANCIAL SERVICES και PETROPOULOS GROUP.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου (ημέρα Press Day) και ώρα 18:30 από τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στην είσοδο της έκθεσης.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα ΑμεΑ και για παιδιά έως 12 ετών.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 14:00-21:00 ενώ το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 21:00.

Όσοι πάνε με τα αυτοκίνητά τους θα πρέπει να υπολογίσουν τα διόδια της Αττική Οδού και το κόστος των καυσίμων.

Όσοι χρησιμοποιήσουν το τρένο για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα μπορούν να φτάσουν στο χώρο της έκθεσης με shuttle buses, με την ειδική σήμανση «Εκθεσιακό Κέντρο», τα οποία θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες από το Sofitel μέχρι τις εγκαταστάσεις της Metropolitan expo

Ο κ. Αριστείδης Αραβανής, από τις 20 Σεπτεμβρίου, ανέλαβε νέος Πρόεδρος του Δ.Σ της KOSMOCAR. Θα έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της παρακολούθησης της εμπορικής στρατηγικής της KOSMOCAR και του Δικτύου της.  Ο κ. Αραβανής έχει πολυετή και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στο κλάδο του αυτοκινήτου. Για δύο δεκαετίες ήταν πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς την οποία οδήγησε στην κορυφή των πωλήσεων. Τώρα ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της KOSMOCAR θα σχεδιάσει τη νέα εμπορική στρατηγική και θα αναπτύξει το δίκτυο του Ομίλου που εκπροσωπεί στη χώρα μας τα αυτοκίνητα της VW, της Skoda και της Audi.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου η V.W κάνει ένα open party στον προαύλιο χώρο του Golden Hall στο Μαρούσι. Θα γιορτάσει τα 50 χρόνια του θρυλικού Golf και προσκαλεί όλους τους φίλους της φίρμας να παραβρεθούν στο πάρτι προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις 8 ιστορικές εκδόσεις. Στο κεντρικό σταντ θα υπάρχει η επετειακή έκδοση “Golf 50 Years”. Τις μουσικές επενδύσεις ανέλαβαν γνωστοί DJ ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο Θέμης Γεωργαντάς ενώ στο φινάλε της εκδήλωσης οι προβολείς θα στραφούν στον Σάκη Ρουβά ο οποίος θα κάνει το πανηγυρικό κλείσιμο της μεγάλης γιορτής για το Golf. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά για το live performance οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για αυτό κλείστε θέσεις. Η προσέλευση θα ξεκινήσει στις 19.30 και το live performance θα γίνει στις 20.00

 

 

Στις 2 Οκτωβρίου θα γίνει διαδικτυακά η παρουσίαση του Νέου Ε-408. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ένα μοντέλο σταθμός για την ιστορία της γαλλικής φίρμας. Ας περιμένουμε να το δούμε έστω και από μακριά.

Η P J Condellis S.A., επίσημος εισαγωγέας και διανομέας της IVECO στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την υπογραφή δύο συμβάσεων με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την προμήθεια είκοσι (20) λεωφορείων μεταφοράς προσωπικού 22 θέσεων καθώς και πέντε (5) οχημάτων (4Χ2) μεταφοράς υλικών ωφέλιμου φορτίου 7t της IVECO για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος. Στην επίσημη εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο Αυτοκινήτου παραβρέθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια, ο Γενικός Διευθυντής, της P J Condellis S.A. Χαράλαμπος Μαυρίδης και εκπρόσωποι από το Πυροσβεστικό Σώμα. Η ολοκλήρωση της παράδοσης των οχημάτων αναμένεται εντός του επόμενου έτους.

 

Το BMW Group συνεχίζει την πορεία κερδοφορίας σε ένα ασταθές περιβάλλον. Η μάρκα BMW αύξησε τις πωλήσεις της κατά 2,3% το πρώτο εξάμηνο του έτους – διψήφια αύξηση για τα μοντέλα στην ανώτερη κατηγορία τιμών. Σε επίπεδο εξαμήνου, ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε €473,2 εκατ. έναντι €476,8 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2023. Τα ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων (ΕBT) για το πρώτο εξάμηνο του 2024 ανήλθαν σε €42,3 εκατ. έναντι €40,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 5,4%, ενώ τα ενοποιημένα Κέρδη μετά Φόρων διαμορφώθηκαν σε €37 εκατ. έναντι €31,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 18,6%. Αντίστοιχα τα ενοποιημένα Κέρδη μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας ανήλθαν σε €34,3 εκατ. έναντι €27,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση 26%.

Για 4η χρονιά στρατηγικός συνεργάτης στο EKO Rally Acropolis 2024 είναι η Toyota Ελλάς. Είναι ακόμη ο αρωγός στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της χώρας αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης. Από την πρώτη χρονιά που το Rally Acropolis επανήλθε στο WRC η Toyota Ελλάς βρέθηκε στο πλευρό της οργάνωσης που είχε την ευθύνη για την άψογη διοργάνωση ενός αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Για τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετείχε ως Mobility Partner στο θρυλικό EKO Rally Acropolis 2024 (5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου).

Ήταν ένας αγώνας που για μια ακόμη φορά μαγνήτισε τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Πριν από τις ειδικές διαδρομές στην Παύλιανη και τον ιστορικό Ταρζάν, τις Ε.Δ του Λουτρακίου και την powerstage στο Ελευθεροχώρι, πέρναγαν τα αυτοκίνητα της Toyota. Η Toyota Ελλάς διέθεσε έναν στόλο εξηλεκτρισμένων οχημάτων και αφοσιωμένη στην προώθηση της καινοτομίας και της βιωσιμότητας, στήριξε τον αγώνα, ενισχύοντας την προσπάθεια για τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η βιώσιμη κινητικότητα, σύμφωνα με την εταιρεία, απαιτεί συνδυασμό τεχνολογιών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, με τελικό στόχο την ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050. Με την ασφάλεια, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της, η Toyota Ελλάς παραμένει αφοσιωμένη στη στήριξη των εθνικών αγώνων και στην προώθηση της πράσινης κινητικότητας.

 

Συγκροτήθηκε η Διεύθυνση Marketing, Communications & PR της Kosmocar. Η Μαρίζα Πετράκου είναι η Head of Marketing, Communications & PR για τα AUDI, BENTLEY, DUCATTI, SKODA, VW, KOSMORIDE DRIBE.

Senior PR Expert για όλες τις παραπάνω μάρκες είναι η Βίκυ Καραδήμου.

Ο Γεράσιμος Σαξιώνης είναι Communications Head, Sales, After Sales, Dealers για την AUDI και BENTLEY

Η Ελένη Πάντου, είναι Communications Expert, Sales, After Sales, Dealers για την AUDI και BENTLEY

Η Άννα Σαββαλίδου είναι Senior Communications Expert, Sales, After Sales, Dealers για την VW

Η Άννα – Φωτεινή Νιξίνα είναι Communications Expert,Sales, After Sales, Dealers για την VW

Η Ναυσικά Τριανταφυλλιά είναι Communications Head, Sales, After Sales, Dealers για την Skoda

H Ειρήνη Τσαβδάρη είναι Senior Communications Expert, Sales, After Sales, Dealers για την Skoda

Ο Βασίλης Κατσαφάδος είναι Communications Head, για την Kosmoride και Dribe

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Βαρύς εξακολουθεί να είναι ο φόρος αίματος στην άσφαλτο, με ένα νέο θανατηφόρο τροχαίο να σημειώνεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου...

Αυτοκίνητο

22 Αγώνες, 18 χώρες, πέντε ηπείροι: πότε και που θα αγωνιστούν οι αναβάτες του MotoGP™ την επόμενη σεζόν. Το προσωρινό ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος...

Κόσμος

Πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο μια ιατρική πηγή και μια πηγή ασφαλείας, αναφέρουν πως η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανασύρθηκε...

Κόσμος

Το Ιράν ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα σε...