Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Τα νέα της πιάτσας, 433…

Τα νέα της πιάτσας, 433…


Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Δευτέρα σήμερα, φτάσαμε ήδη στα τέλη Μαΐου (πότε πέρασε ο καιρός) και βρισκόμαστε, όχι στην… τελική ευθεία αλλά στις αρχές το καλοκαιριού. Όχι μόνο ημερολογιακά καθώς με τέτοιο καιρό και τέτοια ζέστη ήδη αρκετοί έχουν ξεκινήσει τις εξορμήσεις στη θάλασσα.

Με την ψυχολογία ψηλά, περιμένουμε ένα καλοκαίρι αρκετά καλό για την οικονομία αλλά και για το χώρο του αυτοκινήτου. Αν έχετε παρατηρήσει πολλά πράγματα μας επηρεάζουν θετικά και αυτά είναι που πρέπει να κρατήσουμε ξεχνώντας όλα όσα μας τραβούν πίσω.

Ακόμα και ο αθλητισμός πάει και αυτός περίφημα, γεμίζοντάς μας χαρά και κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες. Πρωτιές στην Ευρώπη στο μπάσκετ (Παναθηναϊκός), στο ποδόσφαιρο είμαστε λίγο πριν την κορυφή (Ολυμπιακός), ενώ και σε εθνικό επίπεδο τα πράγματα πάνε και εκεί καλά.




Ο αθλητισμός μας αλλάζει την ψυχολογία και την διάθεση…

Η αγορά πάει περίφημα

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και ευρωεκλογές που όπως φαίνεται δεν θα επηρεάσουν την αγορά του αυτοκινήτου, γιατί πολύ απλά, οι Έλληνες δεν τις παίρνουμε και… σοβαρά.

Πάντως η αγορά πάει περίφημα, ανεβαίνει συνεχώς και όποιος έχει όρεξη για δουλειά είναι σίγουρο ότι θα πάει μπροστά. Σε κάθε περίπτωση στον κλάδο υπάρχει κινητικότητα και αυτό είναι καλό. Σίγουρα πάντως το ερχόμενο χρονικό διάστημα θα ακούσουμε για νέες επενδύσεις.




Tέτοια μοντέλα όπως η Ford Mustang μας κάνουν να χάνουμε τον ύπνο μας!

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Σε κάθε επάγγελμα αν θες να διακριθείς και να είσαι στην κορυφή θα πρέπει να αντέχεις στην πίεση


Τις 8.644 μονάδες έχουν φτάσει ήδη οι ταξινομήσεις και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από την 1 έως τις 24 Μαΐου. Ήδη η ποσοστιαία άνοδος συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο βρίσκεται στο 7%.




Το TOP 10 των εταιρειών με τις περισσότερες πωλήσεις τον Μάιο έως και την περασμένη Παρασκευή (24/6) είχε ως εξής:

Toyota 1.777
Suzuki 1.176
Fiat 662
Hyundai 633
Peugeot 482
Skoda 474
BMW 456
Citroen/DS 409
KIA 353
Audi 342


Μεγάλο deal ενδέχεται να δούμε προς τα τέλη του έτους από μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στα αυτοκίνητα και επενδύει συνεχώς. Οι συζητήσεις που κάνει είναι πολύ προχωρημένες και η κίνηση που ετοιμάζει και δεν την περιμένει κανείς θα λέγαμε πως είναι κίνηση ματ, με αγοραστικό κοινό πολύ φανατικό και premium.


Τα βραβεία του ελληνικού COTY (Car Of The Year) παρέλαβαν σήμερα οι άνθρωποι των εταιρειών που διακρίθηκαν μοντέλα που εκπροσωπούν οι μάρκες τους, έπειτα από ψηφοφορία τόσο του κοινού όσο και των δημοσιογράφων στο Newsauto και περιοδικό CAR. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαΐου και τα ονόματα των αυτοκινήτων που ψηφίστηκαν ανακοίνωσε ο Τάκης Τρακουσσέλης.




Στην εκδήλωση των βραβείων για το ελληνικό Car Of The Year έδωσε το παρών η νέα υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Toyota Hellas, Τζίνα Ρουμπάκου. Όπως θα δείτε ο φακός την απαθανάτισε με την Κλαίρη Χατζηγιάννη η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αλλάξει θέση στην εταιρεία.




Δίπλα – δίπλα κάθισαν οι Γιάννης Καλλίγερος (Mercedes) και Γιάννης Πετούλης (Lynk&Co) στην εκδήλωση του ελληνικού COTY.




Πλήθος δημοσιογράφων αλλά και καλεσμένοι από το χώρο του αυτοκινήτου, έδωσαν το παρών στην επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς Smart. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποκαλύφτηκαν δύο μοντέλα της μάρκας και συγκεκριμένα τα #1 και #3. Την αποκάλυψη έκαναν οι Γιάννης Καλλίγερος (Επικεφαλής της Smart) και Παναγιώτης Ριτσώνης (διευθυντής Marketing).






Μία σημαντική διάκριση απέσπασε από τη Nissan Europe, η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Nissan, Νικ. Ι Θεοχαράκης. Συγκεκριμένα πήρε το βραβείο “Customer Experience Excellence 2023”, που αφορά, αφενός σε έρευνες ικανοποίησης πελατών sales και after sales, αφετέρου για τα αποτελέσματα των συμβούλων πωλήσεων στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Nissan Europe. Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., Τάκης Θεοχαράκης.




Η Lynk&Co πραγματοποίησε μία εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα στην αντιπροσωπεία της στο Μαρούσι. Οι καλεσμένοι ήταν λίγοι και ήταν λογικό να υπάρξει γκρίνια από δημοσιογράφους. Όπως μαθαίνουμε ίσως γίνει και άλλη μεγαλύτερη το ερχόμενο διάστημα.


Τα 105 έφτασαν τα μέλη του ΠΑΣΥΔΑΜ, του συλλόγου των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.


Τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας.




Την έκθεση Ergo Tec φιλοξένησε το τριήμερο 24-26 Μαΐου το MEC Παιανίας. Μία έκθεση που απευθύνεται σε όσους κάνουν χρήση βαρέων μηχανημάτων αλλά όπως διαπιστώσαμε δεν είχε την απήχηση που θα περίμεναν όσοι συμμετείχαν.




H Ford Βελμάρ έδωσε το παρών στην πρόσφατη έκθεση Ergo Tec που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο MEC Παιανίας. Όπως θα δείτε δεν έλειπε από το χώρο της το επιβλητικό Ford Raptor.




Τα πρώτα φουλ υβριδικά Ford Kuga ήρθαν ήδη στην Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της μάρκας σε όλη τη χώρα.




Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό αυτό που συνέβη στην Ιταλία και συγκεκριμένα με το Fiat Topolino. Το νέο μικρό μοντέλο κατασκευάζεται στο Μαρόκο και επειδή έχει πάνω του σημαία της Ιταλίας υπάρχουν αντιδράσεις στιες εισαγωγές του μοντέλο στη γειτονική χώρα!


Στις 18 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί το επίσημο λανσάρισμα στην Ελλάδα της Ayvens, της νέα εταιρείες leasing που έχει γεννηθεί από την ένωση Leaseplan και ALD.


Την εβδομάδα που διανύουμε θα κάνει την εμφάνισή του, το πιο προσιτό μικρό μοντέλο της BYD και συγκεκριμένα το Dolphin το οποίο θα είναι διαθέσιμο με 33.900 ευρώ (χωρίς την κρατική επιδότηση).


Η πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου καθώς και πολλών αρχηγών κομμάτων επέλεξε μοντέλα της Audi για τις μετακινήσεις τους.


Μία πρόσφατη έρευνα της Freenow έδειξε πως οι οδηγοί ταξί στην Αθήνα καλύπτουν 150-220 χιλιόμετρα την ημέρα, ενώ οι οδηγοί στην υπόλοιπη Ελλάδα καταγράφουν καθημερινά κάτω από 150 χλμ.




Στις 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο των συνεργατών Volvo Penta του Ομίλου Σαρακάκη.




ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 175.900
Trcoff: 74.600
Tractiongr: 32.400
Drive magazine: 27.600
Gocar: 21.100
Carotogr: 15.500
CarGuysGr: 15.300
Οδηγώντας: 6.590
Autobeat: 6.520
Newsauto: 5.510
George Sargiannidis: 5.470
4Τροχοί: 4.650
autotriti gr: 3.750
Panos Seitanidis: 2.450
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.970
Enkinisi: 1.700

  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 27/5/2024 (13:00)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν – εκ των οποίων ορισμένοι υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα – από την έκρηξη σε βυτιοφόρο μεταφοράς...

Αθλητικά

Η Εθνική ομάδα των ανδρών ηττήθηκε από την Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 στο Βελιγράδι, για το World Group I του Davis Cup....

Αθλητικά

Έτοιμος για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς είναι ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (Κυριακή 15/9, 20:30, Novasports Prime) στο πλαίσιο της...

Κόσμος

Η αμερικανική διπλωματία απέρριψε χθες Σάββατο τις «κατηγορηματικά ψευδείς» κατηγορίες της Βενεζουέλας περί «εμπλοκής» των ΗΠΑ σε «συνωμοσία» με στόχο την «ανατροπή» του προέδρου...