Το μυδοπίλαφο είναι το πιο εμβληματικό πιάτο των θεσσαλονικιών ουζερί. Αρωματικό και ελαφρύ, αναδεικνύει στο έπακρο την σαρκώδη νοστιμιά των μυδιών που προέρχονται από τις καλλιέργειες στα παράλια του νομού.
Το μυδοπίλαφο είναι ένα πιάτο που συνηθίζεται πολύ στη διάρκεια της νηστείας της Σαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας, αφού η περίοδος ενδείκνυται και τα μύδια στην αγορά είναι άφθονα και «στρουμπουλούτσικα».
Για εσάς που νομίζετε ότι απαιτεί κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα, η σεφ Δελογιάννη μας δείχνει όλα μυστικά για να φτιάξουμε τέλειο μυδοπίλαφο, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και ταλαιπωρία.
Υλικά για 6 άτομα:
500 gr μύδια καθαρισμένα (μπορεί να είναι και κατεψυγμένα)
2,5 κούπες ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές κέρατο
μαϊντανό ψιλοκομμένo
1 καρότο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ούζο για το σβήσιμο
10 – 15 ντοματίνια
βελανίδια
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!