Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Τα γερμανικά ψεύδη για την απαγόρευση Βαρουφάκη και του συνεδρίου για την Παλαιστίνη

Τα γερμανικά ψεύδη για την απαγόρευση Βαρουφάκη και του συνεδρίου για την Παλαιστίνη


Σε μια νέα σημαντική καταγγελία για την ακύρωση του συνεδρίου για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, και για την απαγόρευση εισόδου του Γιάνη Βαρουφάκη στη Γερμανία προχώρησε το ΜέΡΑ25. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, επικαλούμενο και την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχαν οι δικηγόροι του κόμματος στη Γερμανία με τις αρμόδιες αρχές, η γερμανική κυβέρνηση προχώρησε σε σειρά αντιφατικών δηλώσεων σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 15 Απριλίου, με τις οποίες, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία, είπε ψέματα στους δημοσιογράφους.

Το ΜέΡΑ25 παραθέτει το χρονικό των γεγονότων που αποκαλύπτουν τα γερμανικά ψεύδη:

● Σάββατο 13 Απριλίου: Η αστυνομία του Βερολίνου, κατ’ εντολή του υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώνει τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τη διαδήλωση η οποία πραγματοποιείται κατά της ακύρωσης του συνεδρίου για την Παλαιστίνη ότι έχει επιβληθεί «απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας» στον Γιάνη Βαρουφάκη που συμπεριλαμβάνει απαγόρευση εισόδου στη χώρα.

● Δευτέρα 15 Απριλίου: Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους σχετικά με την επιβολή ταξιδιωτικής απαγόρευσης στον Γιάνη Βαρουφάκη, απαντά ότι δεν σχολιάζει «μεμονωμένες περιπτώσεις». Παράλληλα, η ομοσπονδιακή γερμανική αστυνομία απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο αρνείται οποιαδήποτε ταξιδιωτική απαγόρευση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια.

● Τρίτη 16 Απριλίου: Η ομοσπονδιακή γερμανική αστυνομία αντικρούει την προηγούμενη δήλωσή της, επιβεβαιώνοντας με ηλεκτρονικό μήνυμα ότι πράγματι επιβλήθηκε ταξιδιωτική απαγόρευση στον Γιάνη Βαρουφάκη από τις 10 έως τις 14 Απριλίου.

● Μετά την ακύρωση, ο Γιάνης Βαρουφάκης πληροφορείται για τις απαγορεύσεις, ενώ το ΜέΡΑ25 Γερμανίας αναγκάζεται να ακυρώσει προεκλογική εκδήλωση στο Αμβούργο στις 28 Απριλίου, όπου θα έπαιρνε μέρος διαδικτυακά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

● Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία με τους νομικούς εκπροσώπους Βαρουφάκη, τη Δευτέρα 15/4 η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας απαντά: «Η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν έχει εκδώσει απαγόρευση ταξιδιού και διαμονής κατά του πελάτη σας κατά την έννοια του άρθρου 11 AufenthG».

● Την επομένη, 16/4, με άλλο μήνυμα, η γερμανική αστυνομία αυτοαναιρείται: «Στο πλαίσιο πιθανής συμμετοχής του ως ομιλητή στο συνέδριο για την Παλαιστίνη 2024 στο Βερολίνο, ο πελάτης σας αποτέλεσε αντικείμενο σήμανσης για εθνική άρνηση εισόδου σύμφωνα με το άρθρο 30 παράγραφος 5 του BPolG σε συνδυασμό με το άρθρο 6 παράγραφος 1 πρόταση 2 του FreizügG/EU, η οποία αφορά την περίοδο της εκδήλωσης από τις 10 έως τις 14 Απριλίου 2024».

«Αυτή η αλληλουχία γεγονότων δεν συνιστά απλώς σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων της ελεύθερης μετακίνησης και πολιτικής έκφρασης, αλλά καταδεικνύει επίσης μια ανησυχητική τάση κυβερνητικής αδιαφάνειας και αυταρχικών πρακτικών εντός της Γερμανίας. Οι ενέργειες του υπουργείου αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των νόμων και των κανόνων της Ε.Ε. που εγγυώνται θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες στους πολίτες της», επισημαίνει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Καταγγέλλει τις κατασταλτικές πρακτικές που διαταράσσουν αδικαιολόγητα την εκστρατεία του ΜέΡΑ25 Γερμανίας για τις ευρωεκλογές, ζητεί άμεση διερεύνηση του θέματος με πλήρη διαφάνεια, καθώς και τη συστράτευση όλων των δημοκρατικών πολιτών απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού και κατάλυσης της ελευθερίας του λόγου στην Ευρώπη.

Τα emails της γερμανικής αστυνομίας με τις αλληλοαναιρούμενες απαντήσεις είναι στη διάθεση και της «Εφ.Συν.».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Συνταγές

Η Καλλιθέα είναι μέρος πολυπολιτισμικό. Ουκρανοί, Άραβες, Ινδοί, Κιργκιστιανοί, Καζακστανοί, Μικρασιάτες και Πόντιοι πρόσφυγες που έφτιαξαν και την υπέροχη αγορά τροφίμων. Μέσα σε αυτό...

Κόσμος

Άνδρας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των δυνάμεων επιβολής της τάξης στη Σεν Λουί, στη Νέα Καληδονία, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, αυξάνοντας...