Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα εκπαιδεύονται στη… μούντζα!

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα εκπαιδεύονται στη… μούντζα!


Η General Motors διερευνά καινοτόμους τρόπους για να βελτιώσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των αυτόνομων αυτοκινήτων και των ανθρώπινων χρηστών του δρόμου.

Μια πρόσφατη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της GM, με τον μακρύ τίτλο «Αυτοματοποιημένη μέθοδος για την ανίχνευση της απογοήτευσης των χρηστών του δρόμου λόγω της συμπεριφοράς της αυτόνομης οδήγησης οχημάτων», αποκαλύπτει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και τον μετριασμό της απογοήτευσης που προκαλούν τα αυτόνομα οχήματα.

Η GM αναγνωρίζει ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα, όπως και οι άνθρωποι οδηγοί, μπορούν μερικές φορές να προκαλέσουν αρνητικές αντιδράσεις, όπως το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο, κορνάρισμα ή επιθετικές χειρονομίες λόγω ξαφνικών ελιγμών ή σκληρού φρεναρίσματος.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προτείνει τη χρήση της εκτεταμένης σειράς καμερών και αισθητήρων στα αυτόνομα οχήματα για την ανίχνευση αυτών των απογοητευμένων αντιδράσεων.

Το σύστημα στοχεύει στην ανάλυση δεδομένων από αυτές τις αντιδράσεις για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων ελιγμών που τις προκάλεσαν.

Με την επεξεργασία αυτών των πληροφοριών μέσω σύνθετης ανάλυσης δεδομένων και μηχανικής μάθησης, τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα μπορούν να μάθουν να αποφεύγουν ενέργειες που οδηγούν σε απογοήτευση, εξασφαλίζοντας ομαλότερες αλληλεπιδράσεις με άλλους χρήστες του δρόμου, συμπεριλαμβανομένων των ποδηλατιστών και των πεζών.

Για παράδειγμα, εάν ένας πεζός αντιδρά θυμωμένα σε μια ξαφνική στάση, το αυτοκίνητο μπορεί να καταγράψει αυτά τα δεδομένα και τα μελλοντικά αυτοκινούμενα οχήματα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους σε παρόμοιες διαδρομές.

Η προσέγγιση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της GM για τη βελτίωση της εμπειρίας της αυτόνομης και τη μείωση των πιθανών συγκρούσεων στο δρόμο.

Παρόλο που αυτή η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας δεν εγγυάται την εφαρμογή της σε οχήματα παραγωγής, αναδεικνύει την προληπτική στάση της GM στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ενσωμάτωσης των αυτόνομων αυτοκινήτων στην καθημερινή κυκλοφορία.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πιο αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των αυτοκινήτων με αυτόνομη οδήγηση και των κανονικών χρηστών του δρόμου, αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία και τις πληροφορίες που βασίζονται σε δεδομένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν – εκ των οποίων ορισμένοι υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα – από την έκρηξη σε βυτιοφόρο μεταφοράς...

Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για την εξαφάνιση 14χρονης από χώρο παιδικής προστασίας στο Μοσχάτο. Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» Στις 13/09/2024, βραδινές...

Μαγαζίνο

Ηλικία: 29Πόλη: ΠεριστέριΙδιότητα: Content Creator Από μικρή ηλικία είχε άποψη για τα ρούχα αν και μέχρι το λύκειο φορούσε αποκλειστικά φόρμες. Εργαζόταν ως υπεύθυνη...

Κόσμος

Ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και πέντε πρώην υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας έχουν παροτρύνει τον Κιρ Στάρμερ να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους...