Αν και τις περισσότερες φορές τα συναντάμε σε γλυκιές παρασκευές ή τα απολαμβάνουμε σκέτα σαν σνακ, τα αμύγδαλα αξίζουν μια θέση και στα υλικά των αλμυρών συνταγών.
Απογειώνουν γευστικά τα πιάτα με τη γήινη γεύση τους, προσθέτουν μία ακόμη υφή κάνοντας το φαγητό ακόμη πιο ενδιαφέρον για τον ουρανίσκο μας, ενώ παράλληλα, κρύβουν σε κάθε πιρουνιά τις βιταμίνες που τους χάρισε η φύση. Αξίζει να σημειωθεί πως, μία χούφτα (28-30γρ.) αμύγδαλα αποδίδει 165 θερμίδες, εμπεριέχει 9γρ. μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και προμηθεύει τον οργανισμό με το 35% των ημερήσιων αναγκών του σε βιταμίνη Ε.
Πάμε να δούμε αλμυρές συνταγές με αμύγδαλο.
Κεφτέδες με ξινόμηλα και πετιμέζι
Φθινοπωρινή νόστιμη συμμαχία, με τα ξινόμηλα και το πετιμέζι να απογειώνουν τα κλασικά κεφτεδάκια, σε ένα πιάτο που ξεχειλίζει γεύση και αρώματα.
Το ελληνικό πέστο
Από τις πιο γευστικές συνταγές παγκοσμίως είναι το πέστο της Γένοβας με το βασιλικό, την παρμεζάνα, το σκορδάκι και το κουκουνάρι του. Αυτό είναι ένα πολύ πιο το ελληνικό πέστο, με εξίσουμε μεγάλη νοστιμιά.
Κοτόπουλο με κρούστα αμυγδάλου και χόρτα εποχής σοτέ
Ένα κοτόπουλο πανέ που δεν θα πανάρετε με φρυγανιά, ούτε θα χρειαστεί να τηγανίσετε. Θα το σκεπάσετε όμως με αμύγδαλα σοτέ και θα το ψήσετε στο φούρνο να κάνει μια τραγανή νόστιμη κρούστα. Στο τέλος θα το σερβίρετε με τα χόρτα της επιλογής σας.
Ριζότο με γαρίδες, πιπεριές, ντομάτες, αμύγδαλα και φουντούκια
Ένα πολύ γευστικό κι αρωματικό ριζότο με τραγανή υφή από τα αμύγδαλα και τα φουντούκια αλλά και θαλασσινή αύρα από τις γαρίδες.
Πέστο με πιπεριές Φλωρίνης, αμύγδαλα φέτα και μαϊντανό
Το pesto δεν γίνεται μόνο με βασιλικό και κουκουνάρια. Γίνεται και με άλλα υλικά και δεν χρειάζεται μαγείρεμα. Αν σας περισσέψει, το βάζετε σε γυάλινο βαζάκι, το σκεπάζετε ως επάνω με ελαιόλαδο και το συντηρείτε για πάνω από μια εβδομάδα στο ψυγείο.
Καψαλισμένα παντζάρια με σκορδαλιά αμυγδάλου
Μια ιδιαίτερη σκορδαλιά με βάση το αμύγδαλο. Δοκιμάστε τη σήμερα κι όλας, είναι εύκολη και μπορεί να συντηρηθεί άνετα για λίγες μέρες στο ψυγείο, ενώ συνδυάζεται πραγματικά με τα πάντα.
Γλώσσα παναρισμένη σε αμύγδαλο
Ακόμη και τα παιδιά που δεν αγαπούν το ψάρι, θα λατρέψουν αυτό το φαγητό!
Μελιτζανοσαλάτα με αμύγδαλα
Το αμύγδαλο ταιριάζει τέλεια σε αυτή τη συνταγή και της χαρίζει ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά.
Το άρθρο της εβδομάδας
ΕΞΟΔΟΣ
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!