Όταν έστειλα την συνταγή στον φίλο μου τον Μπάμπη από το TukTuk να μου πει πως του φαίνεται, άκουσα αυτό ακριβώς που περίμενα, ότι είναι αρκετά μακριά από την παραδοσιακή συνταγή και έχει φυσικά δίκιο. Sorry Μπάμπη, υπόσχομαι μία μέρα να δείξουμε (εσύ δλδ) την παραδοσιακή συνταγή στα gingerάκια, αλλά σε αυτήν την φάση στόχος μου είναι να εξοικιωθούν με κάποια υλικά και γεύσεις και στη συνέχεια να τους πάμε στα πιο δύσκολα.
Μία απλοποιημένη, δυτικοποιημένη tom kha είναι η σημερινή μου συνταγή και παρ’όλο που δεν είναι η παραδοσιακή, ξέρω από τώρα ότι θα σου αρέσει πολύ. Ρεβύθια μέσα σε ένα πλούζιο ζωμό μπαχαρικών και μυρωδικών, γάλα καρύδας για να δώσει γεύση και κρεμώδη υφή, ρεβύθια και μανιτάρια, αυτή είναι η δική μου tom kha. Σε προσκαλώ να την φτιάξεις, να την αγαπήσεις όσο κι εγώ και αν είσαι gingerάκι να ακολουθήσεις το tip της Τζο και να της προσθέσεις noodles ώστε να την απογειώσεις.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τη δική σου ταϊλανδέζικη σούπα tom kha ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Συνταγή
Ταϊλανδέζικη σούπα tom kha με ρεβίθια
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά
Υλικά
- 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ, χοντροκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά chilli ή άλλη καυτερή πιπεριά (προεραιτικά), σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
-
1 κ.σ. κίτρινη curry paste - 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
- 280 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 250 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. γάλα καρύδας κονσέρβα
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
- 1-2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- χυμό από 1 lime
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σησαμέλαιο
Υλικά για το σερβίρισμα :
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- φρέσκο κόλιανδρο
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε 2 κ.σ. σησαμέλαιο, μόλις κάψει ρίχνουμε το το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ginger, την πιπεριά, το σκόρδο και την curry paste και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά.
2) Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι για 30 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλή σίτα και πιέζουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι τα λαχανικά στο σουρωτήρι να βγάλουν όλα τους τα υγρά πριν τα αποσύρουμε. Επιστρέφουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα.
3) Ρίχνουμε τα ρεβίθια, τα μανιτάρια και το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε το βράσιμο με μισόκλειστο καπάκι μέχρι να μαγειρευτούν τα μανιτάρια, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόγια, το lime και αν χρειαστεί αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
4) Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και μπόλικο φρέσκο κόλιανδρο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!