Όσο προχωράει η εκπομπή ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΒΑΡΕΤΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ καταλαβαίνω ότι δεν χρειάζεται μία σαλάτα να είναι περίπλοκη, να έχει χίλια υλικά ή πολλές παρασκευές για να είναι ενδιαφέρουσα και να την απολαμβάνεις ως side ή ακπομα και κυρίως πιάτο. Έτσι και το ταμπουλέ που σου δείχνω σήμερα, μία ολοκληρωμένη, πεντανόστιμη σαλάτα από μονη της αρκεί να ξέρεις την σωστή αναλογία των υλικών και να προσθέσεις μία μικρή τσαχπινιά. Το πρώτο το γνωρίζω καλά από την θητεία μου δίπλα στον Χριστόφορο Πέσκια που φτιάχνει το καλύτερο ταμπουλέ έβερ και για τσαχπινιά πρόσθεσα crispy μειλτζάνα ψημένη στον φούρνο που του πάει τέλεια και θα σε τρελάνει! Enjoy!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε το δικό σου ταμπουλέ με τραγανές μελιτζάνες,ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Θέλεις να φτιάξεις αυτή την πεντανόστιμη καλοκαιρινή ταμπουλέ αλλά σου λείπουν τα υλικά; Don’t worry, μπες efood Market στο efood και ό,τι χρειάζεσαι θα είναι μέσα σε λίγα λεπτά στην πόρτα σου.
Συνταγή
Ταμπουλέ (tabbouleh) με τραγανές μελιτζάνες
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 1-4 ώρες
- Φυλάσσουμε την σαλάτα καλυμμένη στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Υλικά για τις μελιτζάνες:
- 1-2 μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- ½ κ.γλ. σκόνη σκόρδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Υλικά
- 70 γρ. πλιγούρι
- 140 ml καυτό νερό
- 200 γρ. μαϊντανό (ζυγισμένο μαζί με τα κοτσάνια)
- 15-20 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα, ξεσποριασμένη & ψιλοκομμένη
- 1 μικρό αγγούρι, ψιλοκομμένο
- χυμός από 1-2 λεμόνια
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
@madamegingercom Tο ταμπουλέ που σου δείχνω σήμερα, είναι μία ολοκληρωμένη, πεντανόστιμη σαλάτα από μονη της αρκεί να ξέρεις την σωστή αναλογία των υλικών και να προσθέσεις μία μικρή τσαχπινιά. Υλικά για τις μελιτζάνες: 1-2 μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες ½ κ.γλ. σκόνη σκόρδο ξύσμα από 1 λεμόνι αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο Υλικά: 70 γρ. πλιγούρι 140 ml καυτό νερό 200 γρ. μαϊντανό (ζυγισμένο μαζί με τα κοτσάνια) 15-20 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 ντομάτα, ξεσποριασμένη & ψιλοκομμένη 1 μικρό αγγούρι, ψιλοκομμένο χυμός από 1-2 λεμόνια αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο Δες την αναλυτική συνταγή στο madameginger.com 🤟🏽 — 📸: @nefelee #AD #MadameGingerCom ft. @efoodgr #CookWithGinger #FoodMeHard #ComfortFood #food #greekrecipes #fyp #fy #greektiktok
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Βάζουμε σε μικρό μπολ 5 κ.σ. ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και τις αλείφουμε καλά και από τις δύο πλευρές με το μείγμα.
2)Ψήνουμε σε πολύ καλα προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, γυρνώντας τες στα μισά του χρόνου. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και να γίνουν τραγανές.
3)Παράλληλα ρίχνουμε σε μπολ το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε, καλύπτουμε με το νερό, κλείνουμε το μπολ με πετσέτα ή καπάκι και αφήνουμε να μουλιάσει για 20-25 λεπτά. Αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
4)Καθαρίζουμε τον μαϊντανό από τα κοτσάνια και τον ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το πλιγούρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κρεμμύδι, την ντομάτα και το αγγούρι. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
5)Καλύπτουμε το ταμπουλέ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-4 ώρες μέχρι το σερβίρισμα, να μαριναριστούν και να δέσουν τα υλικά.
6)Σερβίρουμε με τις τραγανές μελιτζάνες.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!