Οι ταλιατέλες βράζουν στον ζωμό καβουριού απορροφώντας όλη τη νοστιμιά του. Η δε προσθήκη των κυδωνιών κάνει αυτό το φαγητό απλά αξέχαστο.
30′ προετοιμασία 1 ώρα και 15′ μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 45′
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Για τον ζωμό
Για τις ταλιατέλες με τα κυδώνια
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις ταλιατέλες ξεκινάμε με το ζωμό καβουριού. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καβούρια με τα κρεμμύδια και τα καρότα για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε 4 λίτρα νερό, το αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας, και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 1 ώρα.
- Σουρώνουμε τον ζωμό. Θα πρέπει να έχουν μείνει περίπου 3 λίτρα – αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με καυτό νερό.
- Ρίχνουμε τον ζωμό ξανά στην (καθαρισμένη) κατσαρόλα και τον διατηρούμε κατά μέρος, καυτό.
- Ξεψαχνίζουμε τα καβούρια και κρατάμε την ψίχα τους για άλλη χρήση, όπως σε σάντουιτς, σε σαλάτα κ.α.
Ταλιατέλες με κυδώνια
- Με μαχαιράκι ανοίγουμε τα κυδώνια και βάζουμε την ψίχα τους σε ένα μπολ. Αν θέλουμε, κρατάμε στην άκρη λίγα από τα όστρακα, καλά καθαρισμένα, για τη διακόσμηση.
- Προσθέτουμε στην ψίχα κυδωνιών τον χυμό λεμονιού, τις πιπερίτσες, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν όσο ετοιμάζουμε τις ταλιατέλες.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον καυτό ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τις ταλιατέλες και τις βράζουμε αλ ντέντε, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Τις μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα, μαζί με λίγο από τον νόστιμο ζωμό τους, και συμπληρώνουμε με τη μαριναρισμένη ψίχα κυδωνιών. Αν θέλουμε, διακοσμούμε με μερικά από τα όστρακά τους. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: gastronomos.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!