Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Τέσσερα εμβληματικά ‘60s αυτοκίνητα βρίσκονται πίσω από τη συλλογή Breitling Top Time Classic Cars

Τέσσερα εμβληματικά ‘60s αυτοκίνητα βρίσκονται πίσω από τη συλλογή Breitling Top Time Classic Cars


Μπορεί τα ‘60s να μην τα (πολύ)ζήσαμε, ούτε στην Αμερική ούτε εδώ, αλλά έχουμε ακούσει ότι ήταν δέκα χρόνια γεμάτα ενέργεια, που έδωσαν χώρο στον πειραματισμό και την ανέμελη διασκέδαση. Μια δεκαετία ελευθερίας, κατά την οποία οι άνθρωποι ανέβαζαν ταχύτητα, κυριολεκτικά -πάνω σε μια μηχανή ή σ’ ένα σπορ αυτοκίνητο- και μεταφορικά, και αυτό αντικατοπτριζόταν ακόμα και στη μόδα.

Μια συλλογή ρολογιών που εκφράζει μια ολόκληρη εποχή

Η Breitling, «γεννημένη» πολύ πριν τα ‘60s, το 1884, και συγκεκριμένα ο Willy Breitling, ο τρίτης γενιάς ιδρυτής της εταιρείας, αφουγκραζόμενος τον ρυθμό της εποχής, σχεδίασε τη συλλογή ρολογιών Top Time, που είπε «όχι» στις συμβάσεις -και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της. Τολμηρή κίνηση, που εξέφρασε ακόμα και τον James Bond στην ταινία «Thunderball» του 1965.

Βλέπεις, ούτε ο πράκτορας 007 μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία και την ελευθερία που εκπέμπει μέχρι και σήμερα ένα ρολόι Top Time. Και κάπως έτσι, η συλλογή έγινε περιζήτητο από άντρες και γυναίκες (κάνει το διαχρονικό στυλ και η ελευθερία διακρίσεις στο φύλο;).



Τέσσερις διαφορετικές επιλογές, ένα κοινό στοιχείο

Επειδή, όμως, τα χρόνια πέρασαν και επιβάλλεται μία ανανέωση, η Breitling αποφάσισε να δώσει νέο «αέρα» στη συλλογή Top Time μέσα από τέσσερα ρολόγια με χρώματα και εμβλήματα των σπορ αυτοκινήτων της δεκαετίας του 1950 και του 1960.

Πλέον, στην Breitling Top Time Classic Cars, συναντάς το ρολόιTop Time B01 Ford Thunderbird, την τελευταία προσθήκη στη συλλογή που αποδίδει φόρο τιμής στο καμπριολέ που ξεχώρισε χάρη στον πολυτελή σχεδιασμό του, τη στιβαρή κατασκευή του και το έντονο πτερύγιο στην ουρά.



Επίσης, το Top Time B01 Ford Mustang που παραπέμπει στο αυτοκίνητο που αγαπήθηκε τόσο από οικογένειες όσο και από όσους αγαπούσαν την ταχύτητα, με αποτέλεσμα να το βλέπεις παντού στην Αμερική των ‘60s.

Το δε Top Time B01 Chevrolet Corvette τιμά τοall-time classic αυτοκίνητο που είναι κατάλληλο τόσο για δρόμο όσο και για πίστα. Τέλος, το Top Time B01 Shelby Cobra που οφείλει το όνομα και το σχεδιασμό του στο μοναδικό αμερικανικό σπορ αυτοκίνητο που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της FIA.

Επισκεφθήκαμε την boutique της Breitling στο κέντρο της Αθήνας και ζήσαμε όλη την εμπειρία. Ζήστε την και εσείς μέσα από το παρακάτω βίντεο.

Όλα τα ρολόγια της συλλογής έχουν έναν συνδετικό κρίκο, που δεν είναι άλλος από τον εξαιρετικό μηχανισμό B01 Caliber. Ο μηχανισμός κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 και κάνει τα ρολόγια της Breitling να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα της αγοράς χάρη στη μέγιστη ακρίβεια, αξιοπιστία και λειτουργικότητα που προσφέρει.



Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Breitling φημίζεται για τους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους στους οποίους υπόκεινται τα ρολόγια της. Έτσι κι εδώ, ο μηχανισμός B01 Caliber έχει πετύχει την αυστηρή πιστοποίηση COSC, περνώντας αυστηρές εσωτερικές δοκιμές κραδασμών, περιέλιξης και ώθησης, με την κάσα των ρολογιών Top Time να ενισχύεται για να παρέχει πλέον αυξημένη αντοχή στο νερό σε βάθος 100μ.



Στυλ που «πατάει γκάζι»

Όσον αφορά στον σχεδιασμό, τα ρολόγια της συλλογής Breitling Top Time Classic Cars περιλαμβάνουν στοιχεία όπως ένα διάτρητο δερμάτινο αγωνιστικό λουράκι, ταχύμετρο μέτρησης ταχύτητας στη στεφάνη, καθώς και χρωματιστά, τετράγωνα με στρογγυλεμένες γωνίες, υποκαντράν που μοιάζουν με vintage μετρητές σε ταμπλό.

Και συνεχίζοντας την παράδοση του Top Time του 1960, τα ρολόγια της ανανεωμένης συλλογής κυκλοφορούν σε κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 41χιλ., προσφέροντας άνεση στους λάτρεις των αυτοκινήτων (και των ρολογιών).

Αν δεν βλέπεις την ώρα να περάσεις την ταχύτητα, την ελευθερία και το στυλ των ‘60s στον καρπό σου, αρκεί να περάσεις από την official boutique της Breitling στην Αθήνα!

Για όσους θέλουν να είναι συνεχώς ενημερωμένοι για όλα τα νέα της Breitling μπορούν να ακολουθήσουν το @breitling_athens_squad.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Την ευθύνη του σχεδιασμού και της παρακολούθησης της εμπορικής στρατηγικής της KOSMOCAR και του Δικτύου της ανέλαβε ο έμπειρος μάνατζερ Αριστείδης Αραβανής. Η KOSMOCAR...

Αθλητικά

Επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μπεσκίκτας έκανε ο Άγιαξ με το εμφατικό 4-0 στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» επί της Μπεσίκτας (το πιο ευρύ σκορ τη...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Εκεί που νομίζαμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα μπορούσε να γίνει πιο πολυπληθής, ένας άλλος παίκτης θέλει να μπει στο παιχνίδι....

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τα τελευταία χρόνια, η Mercedes-Benz έχει αναλάβει την αποστολή να προσφέρει μια πιο απλουστευμένη και όχι τόσο πολυπληθή γκάμα. ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ...