Χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 6 άτομα):
6 μεγάλοι μηροί κοτόπουλου με πέτσα και κόκαλο, ή 8-10 μικροί
½ κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
6-7 κλωναράκια θυμάρι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220⁰C. Ξεπλένετε και στεγνώνετε καλά το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί από ρολό κουζίνας. Το πασπαλίζετε γενναιόδωρα με αλατοπίπερο και τη σκόνη σκόρδου.
Βάζετε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο σε μέτρια/δυνατή φωτιά και ζεσταίνετε μέσα το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Βάζετε μέσα τους μηρούς του κοτόπουλου με την πέτσα προς τα κάτω και τους ψήνετε μέχρι να ροδίσουν καλά, για 5-7 λεπτά. Γυρίζετε τους μηρούς, και σκορπάτε πάνω το θυμάρι και τις ροδέλες του λεμονιού. Βάζετε το τηγάνι στο φούρνο και τους ψήνετε για άλλα 15-18 λεπτά. Τους σερβίρετε ζεστούς.
Σημείωση: Αν δεν έχετε μεγάλο τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνετε ένα λαδωμένο ταψάκι για 5-10 λεπτά στο φούρνο, μεταφέρετε μέσα τους μηρούς με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, προσθέτετε το θυμάρι και το λεμόνι και τους ψήνετε για 15-18 λεπτά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!