Μια τραγανή καλοκαιρινή τάρτα με αφράτη κρέμα μυζήθρας που μας φτιάχνει τη διάθεση.
Διαδικασία
Βήμα 1
Τάρτα: Στο μίξερ του πάγκου με το εξάρτημα φτερό χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 10΄ στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και ομογενοποιούμε το μείγμα.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο τσέρκι για τάρτες το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150-160° C για 25΄-30΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βήμα 3
Κρέμα μυζήθρας: Στο μίξερ πάγκου με το εξάρτημα σύρμα αφρατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να σφίξουν. Απλώνουμε την κρέμα μυζήθρας πάνω στην τάρτα και στολίζουμε με τα φρούτα μας. Σερβίρουμε αμέσως.
Βήμα 4
Συνταγή: Pastry Chef Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!