Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα φράουλας με ντακουάζ αμυγδάλου

Τάρτα φράουλας με ντακουάζ αμυγδάλου


Οι φράουλες είναι στην καλύτερη περίοδό τους την άνοιξη και γι’ αυτό σας προτείνουμε μια γλυκιά τάρτα με ντακουάζ αμυγδάλου.

Ντακουάζ: Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά σε μια μπασίνα. Στο μίξερ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια αυγού με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ με μεγάλη μύτη και σχηματίζουμε μικρούς δίσκους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10΄.

Κρέμα: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να φτάσει στους 60°C (δηλαδή να είναι αρκετά ζεστό, αλλά να μη φτάσει σε σημείο βρασμού).
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι και το κορν φλάουρ με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μισό μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ σε λεπτή ροή σαν κορδόνι και χτυπάμε ζωηρά και διαρκώς.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας με αυγοδάρτη, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να σφίξει. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια λεία, γυαλιστερή κρέμα πατισερί.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ρηχό σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην κρέμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος προτού την τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Σε μια πιατέλα βάζουμε τις ντακουάζ, από πάνω μοιράζουμε την κρέμα και τις φράουλες και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή: Θανάσης Τσαγκλιώτης/ La Maison- Styling: Τζαννής Σιφναίος- Φωτογραφία: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ντακουάζ: Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά σε μια μπασίνα. Στο μίξερ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια αυγού με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ με μεγάλη μύτη και σχηματίζουμε μικρούς δίσκους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10΄.

Βήμα 2

Κρέμα: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να φτάσει στους 60°C (δηλαδή να είναι αρκετά ζεστό, αλλά να μη φτάσει σε σημείο βρασμού).
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι και το κορν φλάουρ με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μισό μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ σε λεπτή ροή σαν κορδόνι και χτυπάμε ζωηρά και διαρκώς.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας με αυγοδάρτη, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να σφίξει. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια λεία, γυαλιστερή κρέμα πατισερί.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ρηχό σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην κρέμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος προτού την τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Σε μια πιατέλα βάζουμε τις ντακουάζ, από πάνω μοιράζουμε την κρέμα και τις φράουλες και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Βήμα 5

Συνταγή: Θανάσης Τσαγκλιώτης/ La Maison- Styling: Τζαννής Σιφναίος- Φωτογραφία: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Ο προϋπολογισμός του 2025, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος στο 147,5% της ΑΕΠ. Παράλληλα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Zάχαρη λευκή κρυσταλλική και ζάχαρη καστανή από ζαχαροκάλαμο με ξένα σώματα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...