ΥΛΙΚΑ
1 δόση βασικής ζύµης για τάρτες
1 φλ. αλεσµένα αµύγδαλα
1 φλ. ζάχαρη
200 γρ. φρέσκια αναρή (ανάλατη)
1 φλ. κρέµα γάλακτος
2 αβγά + 3 κρόκοι
1½ κουταλιά αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλιές µπράντι
1 µεγάλο λεµόνι το ξύσµα
4 κουταλιές χυµό λεµονιού
3 κουταλιές µέλι
600 – 700 γρ. ανάµικτα βατόµουρα (φρούτα του δάσους) φρέσκα ή κατεψυγµένα και ξεπαγωµένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιµάζετε τη ζύµη όπως περιγράφεται στη βασική συνταγή και προψήνετε µια τάρτα 26 εκ. περίπου. Την αφήνετε να κρυώσει. Αφήνετε το θερµοστάτη του φούρνου στους 180°C.
Στο µεταξύ, αναµιγνύετε και χτυπάτε για µερικά δευτερόλεπτα στο πολυµίξερ τα αµύγδαλα µε 1½ κουταλιά ζάχαρη, τα βγάζετε και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε στη γυάλα του πολυµίξερ την αναρή και τη χτυπάτε να γίνει σαν κρέµα. Προσθέτετε µέσα τα αβγά και τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το µπράντι, το ξύσµα του λεµονιού και 3 κουταλιές από το λεµόνι. Τα χτυπάτε µε διακεκοµµένες κινήσεις του µοτέρ για να οµογενοποιηθούν και ανακατεύετε µέσα το µίγµα των αµυγδάλων (µην το χτυπήσετε µέσα).
Αδειάζετε τη γέµιση µέσα στην τάρτα και την ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, µέχρι να πήξει καλά η κρέµα και να ροδίσει ελαφρά. Την κρυώνετε και την κρατάτε στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, βάζετε πάνω οµοιόµορφα τα βατόµουρα. Αναµιγνύετε το µέλι µε το χυµό λεµονιού και αλείφετε την επιφάνειά τους.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!