Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

«Σχεδόν» όλοι στα κρυπτονομίσματα θα είναι νικητές σε μια δεύτερη κυβέρνηση Trump

«Σχεδόν» όλοι στα κρυπτονομίσματα θα είναι νικητές σε μια δεύτερη κυβέρνηση Trump


Οι εξορύκτες Bitcoin και οι εταιρείες κρυπτογράφησης που έχουν εμποδιστεί στις προσπάθειές τους να εισαχθούν στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ μπορεί τελικά να είναι οι μεγαλύτεροι νικητές στον κόσμο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων υπό μια δεύτερη προεδρία του Donald Trump.

  • Οι ξένες εταιρείες που κινδυνεύουν να χάσουν μερίδιο αγοράς μπορεί να καταλήξουν να είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι.

Αυτή είναι η άποψη που επικρατεί μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά και των παρατηρητών στον απόηχο της αυξανόμενης αποδοχής των κρυπτονομισμάτων από τον πρώην πρόεδρο, ενώ οι πιθανότητες εκλογής του αυξάνονται.

  • Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το CBS News έδειξε ότι ο Τραμπ έχει την πλειοψηφία – 52% – των πιθανών ψηφοφόρων στην πιθανή ρεβάνς του Νοεμβρίου με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Σχεδόν όλοι στις ΗΠΑ θα είναι νικητές εάν είναι πρόθυμοι να λειτουργήσουν σύμφωνα με τους νέους κανόνες όταν εφαρμοστούν», δήλωσε ο Christian Catalini, ιδρυτής του MIT Cryptoeconomics Lab.

Εξορύκτες Bitcoin

Εκτός από το άλμα σχεδόν 10% στην τιμή του Bitcoin από την κακή απόδοση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ τον Ιούνιο και την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, η μεγαλύτερη αντίδραση της αγοράς ήταν στις τιμές των μετοχών των εταιρειών που επικυρώνουν τις συναλλαγές στο blockchain του κρυπτονομίσματος.

Ο Trump τον Ιούνιο συναντήθηκε με ανθρακωρύχους Bitcoin και σε μεταγενέστερη ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Truth Social δήλωσε ότι η εξόρυξη Bitcoin μπορεί να είναι «η τελευταία γραμμή άμυνάς μας ενάντια σε ένα CBDC», αναφερόμενος σε ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας. Πρόσθεσε ότι θέλει όλα τα υπόλοιπα Bitcoin να είναι “MADE IN THE USA!!

Οι μετοχές της Marathon Digital και της Riot Platforms, δύο από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες, έχουν αυξηθεί περίπου 30% κατά την περίοδο αυτή. Η Cipher Mining έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50%, με την εταιρεία να διερευνά μια πιθανή πώληση αφού έλαβε ενδιαφέρον εξαγοράς, ανέφεραν νωρίτερα άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.

Υποψήφιοι IPO

Σε αυτό που ήταν πιθανότατα αδιανόητο μετά την κατάρρευση των αγορών κρυπτογράφησης το 2022, οι εταιρείες του κλάδου κάνουν και πάλι σχέδια για αρχικές δημόσιες προσφορές. Η Circle, ο εκδότης του stablecoin USDC αξίας περίπου 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπέβαλε αίτηση για IPO τον Ιανουάριο, αφού απέρριψε προηγούμενη προσφορά για εισαγωγή στο χρηματιστήριο πριν από ένα χρόνο.

  • Η Northern Data εξετάζει μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ με αποτίμηση έως και 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το Kraken, το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τις ΗΠΑ, ετοιμάζεται επίσης για IPO.

Οι συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ήταν ένα από τα βασικά εμπόδια για αυτές τις εταιρείες να λάβουν ένα νεύμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Gary Gensler: Early Life and Education, Career, Accomplishments

Ο οργανισμός απαριθμεί ορισμένα διακριτικά ως μη καταχωρημένους τίτλους και ο πρόεδρός του, Gary Gensler, έχει επικριθεί από προσωπικότητες κρυπτογράφησης υψηλού προφίλ, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, για τις καταστολές και τις αγωγές εναντίον εταιρειών κρυπτογράφησης υπό την ηγεσία του. Ο Trump φαίνεται πιθανό να διορίσει έναν πιο φιλικό προς τα κρυπτονομίσματα πρόεδρο της SEC.

Ψηφιακά Ανταλλακτήρια

Μια δεύτερη προεδρία Trump μπορεί επίσης να οδηγήσει το τραπεζικό σύστημα να γίνει πιο αποδεκτό από τις εταιρείες κρυπτογράφησης. Οι πλατφόρμες συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχουν δει μια φθίνουσα ομάδα τραπεζών στις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν για τη μετατροπή μεταξύ νομίσματος fiat και κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων. Μια σειρά από φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα τράπεζες όπως η Silvergate και η Signature χρεοκόπησαν, περιορίζοντας περαιτέρω την πρόσβαση των εταιρειών κρυπτογράφησης στις τραπεζικές υπηρεσίες.

Υπεράκτιοι αντίπαλοι

Ενώ οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη βιομηχανία θα γιόρταζαν μια νίκη του Trump, μια χούφτα εταιρειών μπορεί να αισθανθούν κάποιες δυσμενείς επιπτώσεις. Οι υπεράκτιες εταιρείες κρυπτογράφησης, ειδικά οι πλατφόρμες συναλλαγών όπως η Binance, η OKX και η Deribit απολαμβάνουν αυξανόμενο μερίδιο αγοράς, καθώς οι αυστηροί κανονισμοί εμποδίζουν τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ να ξεκινήσουν μερικές από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες.

  • Για παράδειγμα, με πιο φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα ρυθμιστικές αρχές και σαφές νομικό πλαίσιο, οι εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν υπηρεσίες συναλλαγών που προσφέρουν περισσότερη μόχλευση ή δικαιώματα προαίρεσης κρυπτογράφησης και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με περισσότερες ημερομηνίες λήξης.

Ένας άλλος χαμένος θα μπορούσε να είναι ένας κινεζικός όμιλος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων Bitmain. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μηχανών εξόρυξης Bitcoin έχει κυριαρχήσει στην αγορά και η πλειοψηφία των ανθρακωρύχων Bitcoin που είναι εισηγμένοι στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις εξέδρες του.

  • Εκτός από την εμπορική ρητορική του Trump στην Κίνα, η φιλοδοξία του να κάνει όλα τα υπόλοιπα Bitcoin στις ΗΠΑ μπορεί να σημάνει περισσότερες προκλήσεις για την εταιρεία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, όπως η Block και η Auradine, που πωλούν μεγάλες ποσότητες νέων τσιπ ή μηχανών στις εταιρείες εξόρυξης.

Ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας

Το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας, ή CBDC, είναι ένας εύκολος στόχος για τον Trump. Πολλοί συμμετέχοντες στην κρυπτογράφηση βλέπουν ένα CBDC ως έναν τρόπο για την κυβέρνηση να ενισχύσει την οικονομική εποπτεία των πολιτών της. Ο Trump έχει υποσχεθεί να μην επιτρέψει ποτέ την ψηφιοποίηση του δολαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στην περιοχή του Ζωγράφου, λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή του σταθμού «Γουδί» της γραμμής 4...

Αθλητικά

Το ΘΕΜΑ και οι ιστοσελίδες protothema.gr και ygeiamou.gr αναδεικνύουν την αξία της Ενιαίας Υγείας για τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος και τη διασφάλιση της...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τη γυναίκα που προσήχθη το πρωί της Τρίτης για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα. Πρόκειται για γυναίκα που...

Κόσμος

Σε ομιλία του, κατά την εκδήλωση επίσημης διαμαρτυρίας προς την Διεθνή Κοινότητα και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα πενήντα χρόνια τουρκικής κατοχής μέρους...