Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Σχέση: 5 «καλές» κινήσεις που μας κάνουν κακό…

Σχέση: 5 «καλές» κινήσεις που μας κάνουν κακό…


Αν κάποιος μας ρωτούσε τι ονειρευόμαστε από ένα σύντροφο, ποιος από εμάς δε θα έλεγε ότι θέλουμε μια όμορφη ρομαντική σχέση με κάποιον που να είναι πάντα καλός μαζί μας; Εξάλλου, η καλοσύνη συνεπάγεται διακριτικότητα και ευγένεια. Αυτό σημαίνει πολύ λιγότερες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις.

Υπάρχει όμως διαφορά ανάμεσα στη γνήσια καλοσύνη, η οποία βγαίνει εύκολα από τους ανθρώπους, και στο να προσπαθείς πάντα να είσαι καλός άνθρωπος ή να εξωραΐζεις μια κατάσταση.

Σχέσεις: Πέντε «καλές» κινήσεις που μας πληγώνουν

1. Προσπαθείτε πάντα να ενθαρρύνετε το σύντροφό σας

Ποιος δεν θα ήθελε να νιώθει ευτυχισμένος; Ωστόσο, ο συνεχής έλεγχος της διάθεσής του συντρόφου σας, προσπαθώντας να του επικοινωνείτε μόνο θετικά συναισθήματα, μπορεί να είναι εξαντλητικό και ασφυκτικό. Σε κάθε σχέση, οι σύντροφοι αναμένεται να αποδέχονται και να αγκαλιάζουν όλα τα συναισθήματα, θετικά και αρνητικά, συμπεριλαμβανομένης της θλίψης, του θυμού, της ενοχής και της απογοήτευσης.

Εξάλλου, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να φτιάξει το κέφι κανενός. Το να είμαστε ειλικρινείς για το πώς αισθάνεται ο καθένας μας είναι, αν μη τι άλλο, μια πιο υγιής προσέγγιση, σε αντίθεση με το να προσποιούμαστε.

2. Αποφεύγετε τις συγκρούσεις

Οι διαφωνίες είναι ένα δύσκολο κομμάτι κάθε σχέσης. Ωστόσο, η εποικοδομητική αντιπαράθεση είναι απαραίτητη, διαφορετικά οι σύντροφοι μπορεί να δυσανασχετήσουν και τελικά να αποξενωθούν. Εάν οι παρεξηγήσεις και οι διαφωνίες δεν αντιμετωπιστούν, θα αναζωπυρωθούν. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να καθαρίσετε τις πληγές, ώστε να μπορέσουν να επουλωθούν.

3. Συμμορφώνεστε στις επιθυμίες του/ της

Τι κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο; Ποια ταινία θα δείτε απόψε; Αν η απάντησή σας στο σύντροφό σας είναι πάντα «ό,τι θέλεις, ό,τι σου αρέσει», ίσως ήρθε η ώρα να πάρετε εσείς την πρωτοβουλία. Η συνεργασία είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της σχέσης και είναι καλύτερο να συνεργάζεστε σε όλα τα επίπεδα.

Είναι ωφέλιμο για τους συντρόφους να μοιράζονται το βάρος της λήψης αποφάσεων και να γνωρίζουν ότι αν ο ένας κουραστεί, ο άλλος μπορεί να αναλάβει το τιμόνι.

4. Λέτε αυτό που θέλει να ακούσει

Είναι ωραίο να ξέρουμε ότι κάποιος αναγνωρίζει τις απόψεις μας και… είναι χρήσιμο. Αλλά δεν είναι πάντα σωστό. Και αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι οι αγαπημένοι μας να μας λένε την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτό μας θυμώνει στην αρχή.

5. Κάνετε το ταίρι σας το επίκεντρο του κόσμου

Όλος ο πλανήτης περιστρέφεται γύρω από τον σύντροφό σας; Ακούγεται καλό, αλλά είναι πραγματικά;

Πρώτον, μια τέτοια συμπεριφορά προκαλεί μεγάλη πίεση. Εξάλλου, η ύπαρξή σας, οι φίλοι σας, τα χόμπι σας, η δουλειά σας. Αν επικεντρώνεστε μόνο στις σχέσεις σας, πώς μπορείτε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και την οπτική σας για τις σχέσεις;

Όπως αποδεικνύει η επιστήμη, μπορείς να αγαπάς και να αγαπιέσαι ενώ βρίσκεις χαρά και νόημα σε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το ένα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν – εκ των οποίων ορισμένοι υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα – από την έκρηξη σε βυτιοφόρο μεταφοράς...

Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση με αριθμό 2806 του Τζόκερ το βράδυ της Κυριακής που μοίραζε πάνω από 11.400.000 ευρώ στους νικητές της πρώτης κατηγορίας. Οι...

Ελλάδα

Ο καιρός θα μεταβληθεί εκ νέου της τις επόμενες ημέρες, με την έλευση μιας νέας κακοκαιρίας. Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες, η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά»...

Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε την περασμένη Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις «γενικές και ειδικές εντολές» που...