Ένα από τα φλογερότερα ελληνικά τυριά, πικάντικο, ιδανικό για κρασί ή τσίπουρο, η σφέλα (ή αλλιώς «φέτα της φωτιάς»), μπαίνει σε πλήθος συνταγών, αλλά γίνεται και έξοχος μεζές. Τη συνταγή μας έδωσε ο Γιώργος Κουτέλας από το παντοπωλείο «Τροφοπωλείο 51», στην Καλαμάτα.
5′ προετοιμασία
10′ τηγάνισμα
Σύνολο: 15′
Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδες, ως μεζές
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σφέλα σαγανάκι με λεμόνι από τη Μεσσηνία, ξεκινάμε ρίχνοντας 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις φέτες σφέλας, κατά προτίμηση ανά δύο, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά και να σχηματιστεί μια λεπτή κρούστα. Εσωτερικά το τυρί θα είναι πιο μαλακό.
- Τις σερβίρουμε ραντισμένες με λίγο χυμό λεμονιού και ελάχιστο ελαιόλαδο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!