Συνταγή για τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη, του κεσέ. Η κλασική συνταγή για τυροπιτάκια με γιαούρτι που μετράμε με το κεσεδάκι από το γιαούρτι. Ιδέα και για σχολικό κολατσιό ή παιδικό πάρτι,
από τη φίλη μας Neni Kant.
Τυροπιτάκια με κατίκι Δομοκού
Μαμαδίστικα τυροπιτάκια που φτιάχνονται μετρώντας όλα τα υλικά με το κεσέ του γιαουρτιού. Είναι μία συνταγή ιδανική για αρχάριες, που δεν ξέρουν να μετρούν ακόμη τα γραμμάρια τόσο καλά και σίγουρα αποτελεί την ιδανική λύση για σχολικό κολατσιό ή παιδικό πάρτι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια του κεσέ:
Τυροπιτάκια κουρού πεντανόστιμα όπως τα κάναμε παλιά υπέροχα για πρωϊνό για το σχολείο και όχι μόνο
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια του κεσέ
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, τα αυγά, το φρέσκο γάλα και το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε το μαλακό αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε μία ωραία ζύμη. Σε μία άλλη λεκάνη προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και την ανακατεύουμε το αυγό.
Φουσκωτά τυροπιτάκια για το σχολείο
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι. Βάζουμε στο κάθε φυλλαράκι από λίγη γέμιση και κλείνουμε καλά. Ανακατεύουμε το αυγό και το νερό και αλείφουμε τα τυροπιτάκια τα οποία τα έχουμε βάλει σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!