Τα γεμιστά είναι ένα πιάτο που «μυρίζει» καλοκαίρι και, αν και φαίνεται μπελαλίδικο, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να το φτιάξει κανείς.
Τα
γεμιστά πάντα μυρίζουν υπέροχα και
φαίνονται λαχταριστά.
Πρόκειται
για ένα φαγητό που θυμίζει τα παιδικά
μας χρόνια, στα κυριακάτικα τραπέζια
με όλη την οικογένεια. Άλλοι τα προτιμούν
«ορφανά» όπως τα αποκαλούν, χωρίς δηλαδή
κιμά, με ρύζι μόνο και άλλοι φτιάχνουν
μια γέμιση και με τα δύο υλικά.
Η
σημερινή συνταγή πάντως είναι «πειραγμένη»
και θα χρειαστείτε για αυτή μερικές
ντομάτες και κιμά κοτόπουλο. Το αποτέλεσμα
θα ενθουσιάσει όλους τους καλεσμένους
σας στο οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά
- 4 ντομάτες, μέτριες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- μισό κιλό κιμά κοτόπουλο
- αλάτι και πιπέρι
- ρίγανη
- μισό κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 2 κουταλάκια τοματοπελτέ
Εκτέλεση
Προθερμάνετε
το φούρνο στους 170 βαθμούς. Κόβουμε το
καπάκι από τις ντομάτες και το αφήνουμε
στην άκρη. Αφαιρούμε όλους τους σπόρους
και τις εσωτερικές μεμβράνες από τις
ντομάτες και αφήνουμε στην άκρη σε ένα
μπολ.
Αλατοπιπερώνουμε
το εσωτερικό των ντοματών μας και τις
αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα για να
φύγουν τα υγρά της.
Εν
τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το
σκόρδο και το κρεμμύδι και μαζί με το
εσωτερικό από τις ντομάτες τα βάζουμε
σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε και τον κιμά
και τσιγαρίζουμε λίγο μαζί με λίγο
τοματοπελτέ μέχρι να πάρει χρώμα ο
κιμάς.
Αφού
«πιει» τα πολλά υγρά, γεμίζουμε τις
ντομάτες μας με τη γέμιση. Τοποθετούμε
το καπάκι πάνω από τις ντομάτες και τις
βάζουμε στον φούρνο για 30 με 45 λεπτά,
ανάλογα με το μέγεθος των ντοματών μας,
μέχρι να μαλακώσουν.
Extra tip: Στο ίδιο ταψί μπορούμε να κόψουμε μερικές πατάτες με ελάχιστο νερό.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!