Οι εύκολες συνταγές είναι πάντα δελεαστικές, με εκείνη για τα αφράτα ψωμάκια να είναι ιδανική λύση αν θέλετε να δημιουργήσετε γλυκά ή αλμυρά σνακ.
Αν
είστε λάτρης του ψωμιού τότε θα συμφωνείτε
πως, τίποτε δεν συγκρίνεται με ένα αφράτο
ψωμάκι ζεστό από τον φούρνο. Για να το
πετύχατε αυτό πρέπει να το φτιάξετε
στην κουζίνα του σπιτιού σας, πώς όμως
αν η συνταγή είναι μπελαλίδικη;
Εμείς ανακαλύψαμε μια τέλεια συνταγή για ψωμάκια με μόνο 2 υλικά και πανεύκολη εκτέλεση. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βάλετε τα δύο υλικά στο μπολ σας και να ανακατέψετε καλά.
Δείτε τη συνταγή για τα αφράτα ψωμάκια
Υλικά
- 5
κ.σ γιαούρτι 5% - 10
κ.σ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο
του
*Λίγο
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε
σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι
και ζυμώνουμε πολύ καλά.
*Μπορεί
να χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι ή
παραπάνω γιαούρτι για να γίνει η ζύμη
όπως φαίνεται στο βίντεο*
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 20-30’ και μετά ξαναζυμώνουμε. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (βάζουμε στην επιφάνεια τους λίγο ελαιόλαδο προαιρετικά) και ψήνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα για 20-25’ στους 180’.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!