Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Συνταγή για απολαυστικό ορεκτικό με φέτα και ψητά ντοματίνια

Συνταγή για απολαυστικό ορεκτικό με φέτα και ψητά ντοματίνια


Συνταγή για απολαυστικό ορεκτικό με φέτα και ψητά ντοματίνια

Πηγή φωτογραφίας: taine-noble/unsplash

Αυτό το εύκολο ορεκτικό είναι απαραίτητο για το επόμενο γεύμα με τους φίλους σας. Το ψήσιμο στα ντοματίνια αναδεικνύει τη φυσική τους γλυκύτητα και μετριάζει την πιο έντονη γεύση του σκόρδου. Αν δεν έχετε βασιλικό, γαρνίρετε με ρίγανη ή θυμάρι. Η φρυγανισμένη μπαγκέτα ολικής αλέσεως μαζεύει κάθε σταγόνα από το ντιπ, αλλά μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με φέτες λαχανικών.

Υλικά για τη συνταγή

  • 2 κούπες ντοματίνια (περίπου 250 γραμμάρια)
  • 2 μέτρια σκελίδες σκόρδο, χωρίς να ξεφλουδιστούν
  • 4 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (χωρισμένες)
  • 180 γραμμάρια τριμμένο φέτα (1 1/2 φλιτζάνια)
  • 3 κουταλιές σούπας μαλακό τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού + ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα
  • 1 κουταλιά σούπας κρύο νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γλάσο βαλσάμικου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 16 φέτες μπαγκέτας ολικής αλέσεως, ψημένες

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C. Απλώστε τα ντοματίνια και το σκόρδο σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύστε με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα να λαδωθούν.
  2. Ψήστε τα ντοματίνια μέχρι να σκάσουν και αρχίσουν να ροδίζουν, για περίπου για 18 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς, για περίπου για 10 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τη φέτα, το τυρί κρέμα, την σκόνη κρεμμυδιού και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα μούλτι. Ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν σχεδόν ομοιογενή, για περίπου για 15 δευτερόλεπτα.
  4. Πιέστε τις ψητές σκελίδες σκόρδου για να βγάλετε τη φλούδα τους και προσθέστε τις στο μείγμα της φέτας μαζί με το χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατέψτε τα όλα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα, για περίπου για 20 δευτερόλεπτα.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα της φέτας σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε από πάνω τα ψημένα ντοματίνια, το γλάσο βαλσάμικου, το πιπέρι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
  6. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και, προαιρετικά, με ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε το με τις ψημένες φέτες μπαγκέτας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε 1.466 χιλιόμετρα ανήλθε πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ), το συνολικό μήκος των αγωγών μεταφοράς φυσικού...

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Μαγαζίνο

Στη νέα σεζόν του Emily in Paris η Emily Cooper βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στον Γάλλο σεφ Gabriel και τον Ιταλό επιχειρηματία -το νέο...