Τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, αν έχεις βαρεθεί να τρως συνέχεια παγωτά και τα κλασικά γλυκά ψυγείου, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε συνταγές για νόστιμα και light γλυκά, τα οποία έχουν ως πρώτη ύλη, το γιαούρτι.
Γλυκό ψυγείου με κρέμα λευκής σοκολάτας και ζελέ λεμόνι
Γιαουρτογλυκό με μπισκότο και φράουλες
Συνταγή για γιαουρτογλυκό με μπισκότο( Συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη)
Υλικά για τη βάση
· 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
· 150 γρ. βούτυρο
Υλικά για το γιαουρτογλυκό
· 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
· 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 2 βανιλίνες
· Ξύσμα από 1 λεμόνι
· 50 γρ. νερό
· 15 γρ. ζελατινή σε φύλλα ή σκόνη
· 400 γρ. φρέσκες φράουλες
· 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
· 5-6 φύλλα φρέσκου δυόσμου
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με άρωμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση για τη βάση
· Σπάμε τα μπισκότα στο κάδο του μπλέντερ εντελώς και τα προσθέτουμε σε ένα μέτριο μπολ.
· Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
· Σε μία φόρμα του κέικ μακρόστενη 30*11 απλώνουμε μεμβράνη ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και ρίχνουμε μέσα το μπισκότο και κάνουμε μία ομοιόμορφη στρώση, πατώντας και απλώνοντας με ένα κουτάλι.
· Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γιαουρτογλυκό.
Εκτέλεση για το γιαουρτογλυκό
· Αρχικά βάζουμε τις ζελατίνες μας σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν για 10’.
· Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαόυρτι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά.
· Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και προσθέτουμε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν πλήρως για μερικά δευτερόλεπτα.
· Ρίχνουμε το νερό με τη ζελατίνη στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
· Προσθέτουμε τις μισές φράουλες κομμένες στα τέσσερα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
· Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα με το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
· Βάζουμε στο κάδο του μπλέντερ τις υπόλοιπες φράουλες και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σάλτσα.
· Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το γλυκό μας σε ένα δίσκο σερβιρίσματος με το μπισκότο από κάτω.
· Απλώνουμε τη σάλτσα φράουλας πάνω στο γλυκό και γαρνίρουμε φύλλα δύόσμου και λίγες φρέσκες φράουλες
Καλοκαιρινό light γιαουρτογλυκό με ψητά κεράσια και καρύδα
Υλικά
• 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
• 500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
• 15 γρ. λικέρ αμαρέτο ή νερό
• 50- 60 γρ. νιφάδες καρύδας
• 2 κιλά γιαούρτι (10% ή 2% λιπαρά)
• 200 γρ. μέλι
Γλυκό ψυγείου μιλφέιγ: Δροσερό και λαχταριστό!
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
• Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτουμε τα 300 γρ. κεράσια και ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε προσωρινά το ταψί από το φούρνο, ραντίζουμε με το αμαρέτο και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τις νιφάδες καρύδας. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί και αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν καλά.
• Παράλληλα, σε ένα multi ή μπλέντερ προσθέτουμε τα 200 γρ. κεράσια και τα πολτοποιούμε σαν να φτιάχναμε έναν χυμό. Μεταφέρουμε το χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (5-8) του δίνουμε μία βράση.
• Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις μαλακές ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά, αφαιρώντας όλο το περιττό νερό και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
• Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια το μείγμα με τα κεράσια και τις ζελατίνες από το κατσαρολάκι.
• Προσθέτουμε, επίσης, το μέλι και με έναν αυγοδάρτη ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά.
• Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψητά κεράσια με την καρύδα και ομογενοποιούμε απαλά.
• Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, έως ότου δέσει η ζελατίνη.
Γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη- Aπό τη Χριστίνα του MasterChef
Εκτέλεση της Συνταγής
Αναθερμαίνουμε το ζελέ λεμόνι μαζί με λίγο νερό
Προσθέτουμε 300 γρ. γάλα
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Τα μοιράζουμε σε μπολάκια
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες
Extra tip: Κάνουμε ένα σιρόπι από ό,τι φρούτο μας αρέσει. Φράουλα, περγαμόντο, grapefruit
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!