Αν είστε μακαρονάδες, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε και άλλες συνταγές πέρα από τις κλασικές. Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες και σας τις παρουσιάζουμε.
Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη καρμπονάρα
Συνταγή για μακαρόνια με κιμά
Υλικά της Συνταγής
1 πακέτο σπαγγέτι
700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς λάπα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. κοφτές πελτέ τομάτας
150 γρ. κόκκινο κρασί
400 γρ. κονκασέ τομάτα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
1 στικ κανέλλα
2 αποξηραμένες δάφνες
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
750 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό
150 γρ. τυρί γραβιέρα τριμμένο
2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
• Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό μέχρι να κρατάνε (al dente) 2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ζεστά μέσα στη σάλτσα με τον κιμά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Εάν η σάλτσα στεγνώσει μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
• Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές.
• Ύστερα προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για ακόμη 2-3’. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Τέλος καβουρδίζουμε και το πελτέ ντομάτας και τη πάπρικα.
• Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να εξατμιστεί.
• Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, τον ζωμό, την κανέλα και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά προς χαμηλή ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 45΄.
• Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και την κανέλα.
• Σερβίρουμε ανακατεύοντας τα ζυμαρικά μας με τη σάλτσα κιμά ζεστά και τα δύο. Προσθέτουμε από πάνω μπόλικη τριμμένη γραβιέρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.
Πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά και ανθότυρο
Πεντανόστιμα λαζάνια κoλοκυθιού με κιμά(Bαρθαλίτης)
Υλικά για τη Συνταγή
· 5 μεγάλα κολοκύθια
· 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
· 2 μεσαία κρεμμύδια
· 1 καρότο
· 2 σκελίδα σκόρδο
· 100 γρ. Κόκκινο κρασί
· 6 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. πάστα τομάτα
· 400 γρ. τομάτα κόν-κασέ
· 100 γρ νερό
· 1 αυγό
· 300 γρ. μοτσαρέλα
· 150 γρ. γραβιέρα
· ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
· ½ κ.γ κανέλα
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
· 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Σουφλέ με τορτελίνι τυριών, μπρόκολο και λαχανάκια Βρυξελλών
Εκτέλεση της Συνταγής
· Προθερμαίνουμε στον αέρα το φούρνο στους 180 βαθμούς.
· Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε το κοτσάνι και με ένα μαχαίρι ή μαντολίνο κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
· Τοποθετούμε τις φέτες του κολοκυθιού σε ένα μεγάλο ταψί, τη μια δίπλα στην άλλη, τις αλατίζουμε, τις αφήνουμε λίγη ώρα να χάσουν τα υγρά τους και αφού τις σκουπίσουμε ,τις λαδώνουμε ελάχιστα.
· Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα σοτάρουμε, κάθε πλευρά τους για λιγότερο από 1 λεπτό.
Στο ίδιο τηγάνι εφόσον είναι καθαρό, ρίχνουμε 1κ.σ. ελαιόλαδο.
· Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τον κύμα τον οποίο με μια ξύλινη κουτάλα σπάμε σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια και σοτάρουμε 5 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
· Ψιλοκόβουμε το καρότο, κρεμμύδι, και το σκόρδο τα προσθέτουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
· Προσθέτουμε την πάστα τομάτα, ανακατεύουμε να απλωθεί και σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου.
· Σβήνουμε με κρασί, περιμένουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε την τομάτα (κρατάμε λιγο για το ταψί), το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το νερό, αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.
· Το αφήνουμε να βράσει σε μεσαία φωτιά μέχρι να γλασάρει για 15-20 λεπτά.
· Προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα, μια χούφτα μοτσαρέλα το αυγό και ανακατεύουμε.
· Σε ένα ταψί(33*25) ρίχνουμε 2κ.σ. τομάτα κον-κασέ, λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνια του.
· Στρώνουμε τις φέτες από κολοκύθι, με τρόπο ώστε η μία να πατάει, λίγο πάνω την προηγούμενη και φτιάχνουμε μία ωραία στρώση, την γεμίζουμε ομοιόμορφα με το μισό κύμα και απλώνουμε λίγο από κάθε τυρί.
· Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμη μια φορά.
· Από πάνω στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες κολοκύθι.
· Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά, τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά για να γκρατιναριστούν.
· Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Σπαγγέτι α λα πουτανέσκα
Υλικά για τη σάλτσα πουτανέσκα
· 500 γρ. λιγκουίνι
· 80 γρ. ελαιόλαδο
· ½ κ.γλ. μπούκοβο καυτερό
· 5 φιλέτα αντσούγιας ξεπλυμένα
· 3 σκελίδες σκόρδο
· 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
· 1 κ.σ. κάππαρη ξεπλυμένη
· 400 γρ. κονκασέ ντομάτα
· 200 γρ. χυμό ντομάτας
· 1/3 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 80 γρ. πεκορίνο τριμμένο (Προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
· Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα λιγκουίνι. Βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
· Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
· Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τα φιλέτα της αντζούγιας και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
· Προσθέτουμε το μπούκοβο, την κάππαρη, τις ελιές, τη ντομάτα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, 1-2 κουτάλες από το νερό που βράζουμε τα λιγκουίνι και σιγοβράζουμε 4-5’ λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
· Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και αφαιρούμε από τη φωτιά και τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό.
· Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά τριμμένο πεκορίνο.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!