Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για κρούσμα νορβηγικής ψώρας στα Χανιά

Συναγερμός για κρούσμα νορβηγικής ψώρας στα Χανιά


Κρούσμα νορβηγικής ψώρας εμφανίστηκε σε δημοτικό σχολείο, στα Χανιά, προκαλώντας αναστάτωση και οδηγώντας σε προσωρινό «λουκέτο» του σχολείου.

Με αφορμή το συγκεκριμένο κρούσμα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, εξήγησε ότι πρόκειται για μία «ειδική μορφή ψώρας που ανακαλύφθηκε στη Νορβηγία πριν 170 χρόνια και που προσβάλει ειδικούς πληθυσμούς. Μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα, ακόμα και με ένα τυχαίο άγγιγμα, με αντικείμενα και ρούχα. Χρειάζεται προσεκτική επιδημιολογική προσέγγιση του χώρου που χρησιμοποίησε ο μαθητής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η εμφάνιση της νόσου προϋποθέτει πεσμένο ανοσοποιητικό, ειδικές παθήσεις, όπως η άνοια και τα νευροπαθητικά προβλήματα, ενώ εμφανίζεται και σε πληθυσμούς, σε άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Τι συμπτώματα προκαλεί η «νορβηγική ψώρα»

Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι η φαγούρα και οι δερματικές εξανθηματικές βλάβες, που μπορεί να αφορούν σε μεγάλο μέρος του σώματος ή να περιορίζονται ανάμεσα σε δάκτυλα, καρπούς, αγκώνες, μασχάλες, θηλές, γεννητική περιοχή, μέση, ανάμεσα στις ωμοπλάτες, στα γόνατα και σε άλλα μέρη του σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το 3ο ειδικό δημοτικό σχολείο Χανίων, όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα, απολυμάνθηκε προκειμένου να αρχίσει ξανά να λειτουργεί, στους μαθητές συστήθηκε φαρμακευτική αγωγή, ενώ, μέχρι τώρα, δεν έχει εμφανισθεί άλλο κρούσμα.

Στο σχολείο έγινε απολύμανση και σήμερα, Δευτέρα, θα λειτουργήσει κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» στο Mega βρέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για το διάστημα που έμεινε δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ και...

Αθλητικά

Στις 16:00 θα αρχίσει (Cosmote Sport 1) ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Λεβαδειακό, οι οποίοι θα αναμετρηθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την...

Αθλητικά

Ο Μπετανκόρ άνοιξε το σκορ στο 63′ για τους Σερραίους – Μετάδοση από Cosmote Sport 1 Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Πολιτική

Στίγμα ετοιμότητας και «κυβερνησιμότητας» επιχειρούν να προσδώσουν στο ΠΑΣΟΚ οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης και είναι εξαιρετικά πιθανόν να ανακοινωθούν την Δευτέρα...