Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Στ. Κασσελάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα με αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές

Στ. Κασσελάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα με αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές


Την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας ότι συναντήθηκαν μετά το συνέδριο του κόμματος.

Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, o Στέφανος Κασσελάκης έπειτα από πολύ πιεστικές και κατά ριπάς ερωτήσεις της Ράνιας Τζίμα και του Γιάννη Πρετεντέρη, είπε επίσης ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Επίσης, είπε ότι δεν θα εισέλθει στη Βουλή, μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τον υπονομεύσει, είπε ότι ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «δεν είναι υπονομευτής», αλλά ως τέως πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός «έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα, αλλά και για την Κεντροαριστερά».

«Έχω μεταβιβάσει τις μετοχές μου»

Στα ερωτήματα για το αν εξακολουθεί να διαθέτει επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει μεταβιβάσει όλες τις μετοχές του και πως πλέον, αν χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη, τότε θα το κάνει και θα παρουσιάσει όλα τα σχετικά στοιχεία.

«Τα αστακοκάραβα ήταν σε μία εταιρεία σε συνεργασία με μία εισηγμένη γνωστή εταιρεία και πλέον η σχέση λύθηκε πριν από έναν χρόνο, συμφωνήσαμε στην αμοιβή μου και διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα τόνισε ότι ο νόμος αυτός «δημιουργήθηκε για να μη βγάζουν οι Έλληνες πολιτικοί χρήματα στο εξωτερικό, και όχι να φέρνουν οι απόδημοι χρήματα στην Ελλάδα», λέγοντας επίσης ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα «να πει ότι κάτι ήταν στρεβλό».

Όσον αφορά το δάνειο προς το κόμμα, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα μέσα του κόμματος («Αυγή», ρ/σ «Στο Κόκκινο»), είπε ότι κατέστησε εφικτό να κάνουν «Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά» και πως τα χρήματα επεστράφησαν στην εταιρεία από την ίδια διαδρομή από την οποία εισήλθαν στα ταμεία του κόμματος.

«Εγώ δεν θέλω να αρχειοθετηθώ, αν χρειαστεί να πληρώσω πρόστιμο, θα το πληρώσω», είπε.

Και τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες ξέρουν «και το πόθεν και το έσχες μου», θυμίζοντας τις ασάφειες για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Γνωρίζουμε πώς προήλθαν τα 40 σπίτια του;» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις Κοντονή

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε πάντως σε αμήχανη στιγμή, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που ισχυρίστηκε ότι την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση από το Μαξίμου μεθοδεύτηκαν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.

Όσον αφορά αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τη Novartis και τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ότι «ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ 2015 – 2019 έχει κλείσει, μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα».

Είπε ότι τότε ο ίδιος δεν ασχολούνταν με την πολιτική, ήταν στην Αμερική και δεν έχει γνώση της τότε κατάστασης, και από τότε που ανέλαβε ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας που είναι πολύ μεγάλα.

Ωστόσο, είπε ότι ο ίδιος έχει εμπιστοσύνη στον Νίκο Παππά και στον Παύλο Πολάκη. Όσο για τον Σταύρο Κοντονή άφησε μια αιχμή, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να γνωρίζει τα κίνητρα κάθε πρώην υπουργού».

Και πρόσθεσε: «Ας τα κρίνει η δικαιοσύνη, έχει κρίνει η δικαιοσύνη ποιος μπάζωσε στα Τέμπη; Κυνηγάει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν δεν έχει κάνει τίποτα για ένα έγκλημα».

Για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στις προτάσεις για την οικονομία, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια. Το αντίθετο. Εν αντιθέσει με τον κύριο Μητσοτάκη, τον κύριο Χατζηδάκη και όλους που διοικούν αυτή τη χώρα, εγώ έχω επιχειρήσει και καταλαβαίνω πολύ καλά ισολογισμούς». Είπε ότι το φορολογικό πλαίσιο που προτείνει θα φέρει έκρηξη ανάπτυξης και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του οικονομικού προγράμματος που παρουσίασε χθες επανέλαβε την προοδευτική κλίμακα για εισοδήματα κάτω των 60.000 ευρώ «ώστε να βγαίνει ο μήνας», επισήμανε την κατάργηση του φόρου στα μερίσματα με ταυτόχρονη φορολογία στη μονάδα, κάνοντας λόγο για μέτρα που δίνουν κίνητρο για ανάπτυξη από την εργασία και επανεπένδυση από τους επιχειρηματίες.

Παράλληλα, ο Στ. Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη για πλαφόν στην κερδοφορία στο ρεύμα και για φοροελαφρύνσεις στα βασικά αγαθά.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μusic

https://www.getgreekmusic.gr – Μπες και μάθε τα πάντα για την ελληνική μουσική. ▷ Που γυρίζεις – Imam Baildi ft.Μαίρη Λίντα … source

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Μαγαζίνο

Το μάρμαρο, είναι ένα πολύ δημοφιλές οικοδομικό υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια, το οποίο εκτιμάται για την ομορφιά, το στυλ και την κομψότητά του...

Αθλητικά

Ντεμπούτο στο Champions League έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Χρήστος Τζόλης. Ο Έλληνας εξτρέμ, που το καλοκαίρι μετεγγράφηκε στην Μπριζ πήρε το «βάπτισμα...