Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στο παρά πέντε γλίτωσαν νέο ατύχημα με τον προαστιακό

Στο παρά πέντε γλίτωσαν νέο ατύχημα με τον προαστιακό


Δεν έχουν, δυστυχώς, τέλος τα επικίνδυνα συμβάντα στον σιδηρόδρομο, με νέα ζητήματα ασφαλείας που συνεχώς προκύπτουν, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 18 ολόκληροι μήνες από την τραγωδία των Τεμπών.

Μετά την παραλίγο μετωπική σύγκρουση δύο συρμών του Προαστιακού πριν από λίγο καιρό και την λανθασμένη μετάβαση συρμού του Προαστιακού στη γραμμή του Αεροδρομίου, από λανθασμένη οδηγία του τηλεδιοικητή του ΟΣΕ στη γραμμή του μετρό που εξυπηρετεί τον αερολιμένα, ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (24/10) μεταξύ 8:15 και 8:25, στο ύψος του σταθμού Ρέντη όπου περνάει ο Προαστιακός. Συγκεκριμένα συνέβη στην φυλασσόμενη διάβαση αυτοκινήτων (Νάξου-Αγίας Άννης-Κωνσταντiνουπόλεως λίγα μέτρα δίπλα από τον σταθμό).

Το χρονικό του συμβάντος

Το πρωί της Τετάρτης κατά τις 8:15 στην φυλασσόμενη διάβαση τρένων στου Ρέντη κατέβηκαν οι μπάρες ασφαλείας. Στην διάβαση όπως γίνεται κάθε φορά υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα που αναμένουν να ανέβουν οι μπάρες για να διασχίσουν την πολυσύχναστη διάβαση.

Με το που κατέβηκαν οι μπάρες μετά από δύο με τρία λεπτά πέρασε ένα τρένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με κατεβασμένες τις μπάρες μετά από λίγο πέρασε και ένα δεύτερο μικρό τρένο-βαγόνι .

Ακριβώς με την διέλευση του δεύτερου μικρού τρένου-βαγόνι ανέβηκαν οι μπάρες ασφαλείας.

Και εδώ ξεκινάει η παραλίγο τραγωδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τύχη δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν την φυλασσόμενη διάβαση, όπως επίσης από τύχη και πάλι δεν περίμενε κάποια μηχανή (τα μηχανάκια συνήθως περνάνε πιο γρήγορα την διάβαση) αφού μετά από μερικά δευτερόλεπτα πέρασε και τρίτο τρένο από το πουθενά, χωρίς να ακουστεί.

Όπως ήταν φυσικό οι οδηγοί «κοκκάλωσαν» και έκαναν τον σταυρό τους, γιατί αν ξεκινούσε κανονικά ένα από τα αυτοκίνητα προκειμένου να διασχίσει την διάβαση, τότε σίγουρα θα θρηνούσαμε θύματα.

Αμέσως μετά την διέλευση του τρένου, γυναίκα υπάλληλος έντρομη έτρεξε μέσα στη μέση της διάβασης και προσπάθησε να κάνει κουμάντο στα αυτοκίνητα να περάσουν γρήγορα από την διάβαση.

Αφού πέρασαν μερικά αυτοκίνητα ξανακατέβασαν τις μπάρες ασφαλείας χωρίς να περνάει τρένο αυτή την φορά για άλλα πέντε λεπτά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τότε εξαγριωμένοι οδηγοί έβριζαν και ζητούσαν τον λόγο από την υπάλληλο του ΟΣΕ στη διάβαση, η οποία απάντησε ότι κάτι είχε κολλήσει…

Έπειτα από πέντε λεπτά οι μπάρες ασφαλείας ανέβηκαν εκ νέου και οι οδηγοί πέρασαν με μεγάλη προσοχή, μην πιστεύοντας ότι χάρη στην τύχη γλίτωσαν από βέβαιη τραγωδία.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο περνούν πολλά αυτοκίνητα και φορτηγά, ενώ ο δρόμος είναι αρκετά κεντρικός αφού στα λίγα μέτρα είναι ο σταθμός Ρέντη και ακριβώς μπροστά από την φυλασσόμενη διάβαση από την πλευρά της Κωνσταντινουπόλεως βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας του ΟΣΕ.

Πηγή: Εφημερίδα «Κοινωνική» – koinoniki.gr

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Μετά την επιτυχία των ταινιών, Lamborghini: The Man Behind the Legend το 2022 και Ferrari το 2023, ο Ιταλός παραγωγός Andrea...

Συνταγές

Το φυσικό ιχθυοτροφείο που δημιούργησε θρύλους και παραδόσεις, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι ένας σημαντικός ψαρότοπος, με βαθιές ρίζες στην τοπική κληρονομιά και...

Αθλητικά

Το ΘΕΜΑ και οι ιστοσελίδες protothema.gr και ygeiamou.gr αναδεικνύουν την αξία της Ενιαίας Υγείας για τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος και τη διασφάλιση της...

Αθλητικά

Τον Πορτογάλο διαιτητή Αντόνιο Νόμπρε όρισε η UEFA για να διευθύνει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Τσέλσι (19:45), στο πλαίσιο της...