Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Στις 17 μονάδες η ψαλίδα υπέρ Ανδρουλάκη σε νέα δημοσκόπηση

Στις 17 μονάδες η ψαλίδα υπέρ Ανδρουλάκη σε νέα δημοσκόπηση


Με 17 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Χάρη Δούκα προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO.

Η έρευνα εκτιμά την πρόθεση ψήφου («ποιον θα ψηφίσετε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;») υπέρ του κ. Ανδρουλάκη στο 39,4% και ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση ο δήμαρχος Αθηναίων με 22,3%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Παύλος Γερουλάνος με 19,9%. Πολύ πιο μακριά καταγράφονται η Μιλένα Αποστολάκη με 7,9% και ο Μιχάλης Κατρίνης με 5%. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν μέτρησε την επιρροή της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Γιάννη Κανελλάκη, καθώς αμφότεροι ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους μετά την έναρξη της δημοσκόπησης. Η έρευνα διενεργήθηκε από 1 έως 3 Ιουλίου σε συνολικό δείγμα 1.100 ατόμων, τα 512 εκ των οποίων είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Φαβορί ο Ανδρουλάκης και για τον β’ γύρο

Ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με την έρευνα της GPO, έχει σαφές προβάδισμα να επικρατήσει και στον β’ γύρο, είτε έχει ως αντίπαλο τον κ. Δούκα, είτε τον κ. Γερουλάνο. Πιο συγκεκριμένα, εάν το ζευγάρι του δεύτερου γύρου είναι Ανδρουλάκης – Δούκας, τότε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ψηφιστεί από το 49,9% και ο κ. Δούκας από το 36,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι υπολογίζονται σε 8%. Μάλιστα, όσοι δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ανέρχονται σε 4,9%, κάτι που σημαίνει ότι αν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις, ο κ. Ανδρουλάκης θα υπερβεί το 50% και θα εκλεγεί.

Η υπεροχή του κ. Ανδρουλάκη αναμένεται μεγαλύτερη σε περίπτωση που στον β’ γύρο έχει ως αντίπαλο τον Παύλο Γερουλάνο. Σε αυτό το υποθετικό ζευγάρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συγκεντρώσει το 53,3% και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 31%, με τους αναποφάσιστους να υπολογίζονται σε 11.1%.

Αντίθετα, αναμένεται μάχη στήθος με στήθος σε περίπτωση που ο δεύτερος γύρος διεξαχθεί μεταξύ του Χάρη Δούκα και του Παύλου Γερουλάνου. Σε μια τέτοια μάχη ο κ. Δούκας φέρεται να συγκεντρώνει 39,2% και ο κ. Γερουλάνος 35%, ενώ οι αναποφάσιστοι υπολογίζονται σε 14%.

Η προηγούμενη μέτρηση της GPO

Υπενθυμίζεται ότι και στην προηγούμενη μέτρηση της GPO (20 Ιουνίου) ο κ. Ανδρουλάκης εμφανιζόταν να προηγείται με περίπου 17 μονάδες διαφορά, αλλά τότε καταγραφόταν στη δεύτερη θέση ο κ. Γερουλάνος. Ειδικότερα, η πρόθεση ψήφου υπέρ του κ. Ανδρουλάκη ήταν 34,5% και ακολουθούσε ο κ. Γερουλάνος με 17,7% και ο Χάρης Δούκας με 17,2%. Στην τέταρτη θέση με 13,6% βρισκόταν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος, όμως, ανακοίνωσε ότι δεν θα μετέχει στην εκλογική αναμέτρηση και τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...