Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Στα 32 χλμ. το πύρινο μέτωπο, κατευθύνεται προς τα Τρίκαλα

Στα 32 χλμ. το πύρινο μέτωπο, κατευθύνεται προς τα Τρίκαλα


«Η κατάσταση, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά, παραμένει τραγική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος.

Όπως πρόσθεσε «υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες, ενώ ήδη έχει καεί μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής». Μάλιστα, όπως περιγράφει ο Βλάσης Τσιώτος, «έχουν δοθεί μάχες με τις φλόγες κυριολεκτικά μέσα στα χωριά, όπου συνυπήρχαν, φωτιά, πυροσβέστες και κάτοικοι. Η αποψινή βραδιά είναι κρίσιμη, ώστε να μην περάσει η φωτιά στο τελευταίο κομμάτι που δεν έχει φθάσει, δηλαδή στις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα».

Όσον αφορά τις μέχρι τώρα ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, ο Βλάσης Τσιώτος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες», ενώ όπως συμπλήρωσε, «είναι λίγα σχετικά τα σπίτια που έχουν καεί».

Ο καπνός από τη φωτιά έφτασε στην Αττική – Δείτε φωτογραφίες

Μέτωπο κατευθύνεται προς τα Τρίκαλα

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 32 χιλομέτρων και κατευθύνεται στα Τρίκαλα Κορινθίας. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι το μέτωπο προς το Ξανθοχώρι και τις Βρυσούλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν αντιμετωπιστεί. Οι άνεμοι έχουν μειωθεί, ωστόσο στο σημείο οι δυνάμεις παραμένουν ισχυρές κυρίως δυτικά προς Ευρωστίνα.

Ειδικότερα, επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι ήχησε για ακόμη μια φορά το 112 προκειμένου οι κάτοικοι των οικισμών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίκα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να εκκενώσουν κινούμενοι προς Σοφιανά και Ρέθι.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες, Κυριακή, το πρωί σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ενώ δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι έξι χωριών.

Δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών έχασαν τη ζωή τους όταν τους κύκλωσε η φωτιά κοντά στο χωριό Ελληνικό στο Ξυλόκαστρο την ώρα που, το βράδυ της Κυριακής, προσπαθούσαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους. Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης, στο Action 24, ο ένας από τους δύο ήταν πατέρας τριών παιδιών ενώ ο δεύτερος θα αποκτούσε σε λίγους μήνες το τρίτο του τέκνο.

«Ήταν ξεχωριστά παιδιά που με αγάπη για τους συγχωριανούς, έτρεξαν να βοηθήσουν» πρόσθεσε ο κ. Γκιόλης ο οποίος κατάγεται από το ίδιο χωριό με τους δύο άτυχους άνδρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Επιχειρούν στον νότιο Λίβανο οι ειδικές δυνάμεις, ψάχνουν τις σήραγγες της Χεζμπολάχ – Προετοιμάζουν την εισβολή

Τάιλερ ΜακΜπέθ: Ανοίγει γυμναστήριο στο Κολωνάκι

Μάστορας εναντίον δημοσιογράφων: Πατούν επί πτωμάτων για ένα σου κλικ, το μόνο που προσφέρουν είναι αποχαύνωση



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

22 Αγώνες, 18 χώρες, πέντε ηπείροι: πότε και που θα αγωνιστούν οι αναβάτες του MotoGP™ την επόμενη σεζόν. Το προσωρινό ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος...

Ελλάδα

Οι μαθητές διαπληκτίζονται μεταξύ τους και ξαφνικά ακούγεται ότι ένα παιδί τραυματίζεται με μαχαίρι. Στο στιγμιότυπο αυτό συμπυκνώνεται το θρίλερ σε ΕΠΑΛ του Λαυρίου,...

Κόσμος

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι είπε στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ότι το Κάιρο απορρίπτει οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής...

Πολιτική

Συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, το Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν...