Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Στέλεχος του SPD για τις εκλογές στη Γαλλία: «Το χειρότερο αποφεύχθηκε»

Στέλεχος του SPD για τις εκλογές στη Γαλλία: «Το χειρότερο αποφεύχθηκε»


Στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του καγκελαρίου της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, δήλωσε ότι «το χειρότερο αποφεύχθηκε» στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, ενώ ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βγήκε κατά τη γνώμη του «πολιτικά αποδυναμωμένος».

«Το χειρότερο αποφεύχθηκε, ο Εθνικός Συναγερμός δεν μπορεί να συγκροτήσει κυβερνητική πλειοψηφία», δήλωσε στα μέσα του ομίλου Funke ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD στη γερμανική βουλή, Νιλς Σμιντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και ο Εμανουέλ Μακρόν βγαίνει «πολιτικά αποδυναμωμένος» από τις εκλογές, δεδομένης της αβεβαιότητας ως προς τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας «διατηρεί κεντρικό ρόλο».

«Ο σχηματισμός κυβέρνησης θα είναι δύσκολος», δήλωσε ο Νιλς Σμιντ, καλώντας τα «δημοκρατικά κόμματα» της Γαλλίας να επιδείξουν «ευελιξία» και «ικανότητα συμβιβασμού».

Τα γερμανικά μέσα εμφανίζονται ανήσυχα για την πολιτική αστάθεια που μπορεί να προκληθεί από το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κρίση δεν τελείωσε, αντιθέτως», σχολιάζει η συντηρητική FAZ.

Για τη Süddeutsche Zeitung, «το ρεπουμπλικανικό μέτωπο σταμάτησε τη Λεπέν» και τον Εθνικό Συναγερμό, αλλά το νέο κοινοβούλιο θα είναι κατακερματισμένο και ο Εμανουέλ Μακρόν «έχει μόνος του απομονωθεί στον Όλυμπο της εξουσίας».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Πιο ευτυχισμένοι από ποτέ είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και η σύζυγός του Κατερίνα Μαχαιριώτη καθώς το Σάββατο 20/9 βαφτίζουν τον γιο τους....

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....