ΥΛΙΚΑ
2 Στέικ Φαγκρί 250-300 γρ το κάθε ένα
1 Κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο
1 Καρότο καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη (στο χονδρό)
2 Ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 ποτήρι φρέσκο χυμό Ντομάτας
2 στικ Σέλινο κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.γ αποξηραμένη Ρίγανη
3-4 κλωνάρια φρέσκο Θυμάρι
2 κ.σ Ελαιόλαδο
1 κ.σ χυμό Λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο Πιπέρι
1 μικρό μπολ μαύρες Ελιές
Υλικά για τις γλυκοπατάτες:
2 Γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
Αλάτι
1 κ.σ Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προμηθευόμαστε φρέσκα Στέικ Φαγκρί από τις Ψαραγορές Blue Island.
Πλένουμε τις γλυκοπατάτες και τις στραγγίζουμε καλά. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ακολούθως τις τυλίγουμε σε χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 35-40 λεπτά.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, το σέλινο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και απομακρύνουμε από την εστία. Μεταφέρουμε την σάλτσα μας σε ένα πήλινο δοχείο φούρνου ή πυρέξ και επάνω τοποθετούμε τα στέικ Φαγκρί. Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και αν χρειάζεται συνεχίζουμε το ψήσιμο για πολύ λίγο.
Σερβίρουμε τα στέικ Φαγκρί με την μεσογειακή σάλτσα μαζί με τις γλυκοπατάτες.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!