Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπασμένο κέικ λεμόνι με custard, γιαούρτι και ροδάκινα

Σπασμένο κέικ λεμόνι με custard, γιαούρτι και ροδάκινα


Η οξύτητα του λεμονιού σε συνδυασμό με τα δροσερά ροδάκινα και την απαλή και πλούσια υφή αυτού του γλυκού, συνθέτουν το επιδόρπιο του φετινού καλοκαιριού.

Σε ένα μπολ αναδεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ενσωματώνουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160° C με αέρα για περίπου 45΄-55΄.

Σιρόπι λεμόνι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄.

Κρέμα λεμόνι: Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά φέρνουμε σε βρασμό. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα με σύρμα καθόλου. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

Σύνθεση: Κόβουμε το κέικ σε κυβάκια και μοιράζουμε στα ποτήρια. Σιροπιάζουμε ελαφρώς με το σιρόπι λεμονιού (χλιαρό). Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι, το γιαούρτι και, τέλος, διακοσμούμε με ροδάκινα και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

Συνταγή: Pastry chef, Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναδεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ενσωματώνουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160° C με αέρα για περίπου 45΄-55΄.

Βήμα 2

Σιρόπι λεμόνι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄.

Βήμα 3

Κρέμα λεμόνι: Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά φέρνουμε σε βρασμό. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα με σύρμα καθόλου. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο.

Βήμα 4

Σύνθεση: Κόβουμε το κέικ σε κυβάκια και μοιράζουμε στα ποτήρια. Σιροπιάζουμε ελαφρώς με το σιρόπι λεμονιού (χλιαρό). Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι, το γιαούρτι και, τέλος, διακοσμούμε με ροδάκινα και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

Συνταγή: Pastry chef, Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η στροφή σε μεμονωμένες εθνικές στρατηγικές μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ευρώπη, για την ασφάλεια και για το βιοτικό επίπεδο των πολιτών...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

θετικό ήταν το πρόσημο για την Σκλαβενίτης το 2023, σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, καθώς για μία ακόμη χρονιά η επιχείρηση παρέμεινε πιστή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Συνολικά 1.851 Porsche που βρίσκονται στη Β.Αμερική πρέπει να επιστρέψουν στις αντιπροσωπείες άμεσα, πριν δουν τις ρόδες τους να φεύγουν από...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 η συνάντηση μεταξύ Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν στο υπουργείο Εξωτερικών. Όπως έχει γίνει γνωστό μετά την κατ’ ιδίαν...