ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (500γρ.) σπαγγέτι χωρίς γλουτένη No6 ΗΛΙΟΣ
¼ φλ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 συσκευασία (500γρ.) θαλασσινά με λαχανικά
1 συσκευασία (425γρ.) γαρίδες αποφλοιωμένες και προβρασμένες με ουρά 16/20
½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί
4 κουταλιές πέστο βασιλικού
3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζετε τα θαλασσινά και τις γαρίδες από την κατάψυξη για να ξεπαγώσουν. Τα σουρώνετε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε. Βάζετε τα θαλασσινά και αφήνετε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Βάζετε τις γαρίδες, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και ρίχνετε το κρασί.
Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζετε το πέστο, το φρέσκο βασιλικό, το 1 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε, αφήνετε να δέσει η σάλτσα και σβήνετε τη φωτιά.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 3 λίτρα νερό και αφήνετε να βράσουν. Βάζετε το 1 κουταλάκι αλάτι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τα μακαρόνια και βράζετε για 8 λεπτά. Σουρώνετε τα μακαρόνια, κρατώντας 1 φλ. από το ζωμό τους.
Επιστρέφετε τα μακαρόνια στη φωτιά, βάζετε τα θαλασσινά, το ζωμό που κρατήσατε και βράζετε για 1-2 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρετε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!