Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Σπάει ταμεία η εφαρμογή που σε κάνει αόρατο στα ραντάρ ταχύτητας -Έτσι θα αποφύγεις το πρόστιμο

Σπάει ταμεία η εφαρμογή που σε κάνει αόρατο στα ραντάρ ταχύτητας -Έτσι θα αποφύγεις το πρόστιμο


Όλο και μεγαλύτερη δημοφιλία γνωρίζουν οι εφαρμογές που γνωστοποιούν στους οδηγούς την ύπαρξη καμερών ταχύτητας, βοηθώντας τους να μην υπερβαίνουν τα όρια στους δρόμους.

Με την υπερβολική ταχύτητα να αποτελεί βασική αιτία πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, οι αρμόδιες αρχές καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δώσουν τέλος σε αυτή την ιδιαίτερα επικίνδυνη συνήθεια.

Βασικός σύμμαχός τους σε αυτή την προσπάθεια είναι οι οι κάμερες ταχύτητας που εποπτεύουν τους δρόμους και «τσιμπάνε» όσους βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι.

Από κάμερες ταχύτητας βρίθει και το ελληνικό οδικό δίκτυο, αποτελώντας τον «εφιάλτη» όσων δεν σέβονται τα όρια, με αποτέλεσμα να στήνουν παγίδες θανάτου τόσο στους ίδιους όσο και στους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί, βέβαια, από τους φίλους της γρήγορης οδήγησης δεν πτοούνται από την παρουσία καμερών οδήγησης, και αναζητούν τρόπους προκειμένου να γνωρίζουν την ακριβή θέση τους στο οδικό δίκτυο, ώστε την κατάλληλη στιγμή να επιβραδύνουν το όχημά τους.

Χείρα βοηθείας σε αυτούς τους οδηγούς έχει μια εφαρμογή που κυριολεκτικά έχει «σπάσει ταμεία», δεδομένου ότι αριθμεί περίπου 100 εκατ. χρήστες. Πρόκειται για το app “RadarBot Speed Camera Detector” που είναι διαθέσιμο τόσο για συσκευές Android όσο και Apple και βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν -μεταξύ άλλων- τις σταθερές και κινητές κάμερες ταχύτητας.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να «κατεβάσει» την εφαρμογή, και αφού την ανοίξει θα του εμφανιστεί ένας χάρτης με τη θέση που έχει το όχημά του, και τις κάμερες που τον περιτριγυρίζουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια της πλοήγησης, στον χρήστη προβάλλονται τόσο ηχητικές όσο και οπτικές ειδοποιήσεις για την παρουσία καμερών, που τον βοηθούν να μην υποπέσει σε παράβαση που επισύρει πρόστιμο.

radar bot

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι πέρα από κάμερες ταχύτητας, η εφαρμογή προβάλει -μεταξύ άλλων- και τις κάμερες στα φανάρια που εντοπίζουν παραβάσεις ερυθρού σηματοδότη, όπως και τις κάμερες που «βλέπουν» αν κάποιος οδηγός δεν φοράει ζώνη ασφαλείας ή χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο όσο βρίσκεται πίσω από το τιμόνι (σ.σ. οι εν λόγω κάμερες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα).

Παράλληλα, κάθε χρήστης εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει την εφαρμογή και κατ’ επέκταση τους χρήστες της για την παρουσία μιας νέας κάμερας στο οδικό δίκτυο, με την εφαρμογή επίσης να λειτουργεί ταυτόχρονα και με άλλα apps πλοήγησης (βλ. Google Maps).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, πέρα από τη δωρεάν έκδοση υπάρχει και η αναβαθμισμένη (Radarbot Gold), η οποία δεν προβάλει διαφημίσεις, κάνει αυτόματες αναβαθμίσεις για τον εμπλουτισμό της με νέες κάμερες, προσφέρει offline πλοήγηση, και δίνει τη δυνατότητα επιλογής της διαδρομής με τις λιγότερες κάμερες.

Όπως και να έχει, εφαρμογές σαν τη Radarbot δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς προκειμένου να «κοροϊδεύουν» τις κάμερες ταχύτητας. Αντιθέτως, οι οδηγοί θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτά τα apps ως ένα μέσο που τους βοηθά να μη ξεχνιούνται όσο οδηγούν, ώστε να σέβονται τα όρια ταχύτητας, συνεισφέροντας στην οδική ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

MEDIA 15 Μαΐου 2024 – 22:41 Τεράστιο φαβορί για μονομάχος και 4ος υποψήφιος προς αποχώρηση στο αποψινό επεισόδιο του Survivor. Survivor spoiler αποχώρηση 15-5...

Τεχνολογία

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, όλες ανυπομονούσαμε να αρχίσουμε να φοράμε ξανά τα ρούχα και τα παπούτσια της καλοκαιρινής μας συλλογής ώστε να αισθανθούμε αυτό το...

Αυτοκίνητο

Η Alfa Romeo εμπλουτίζει τη γκάμα των Giulia και Stelvio με τις νέες, Super Sport, εκδόσεις, που δίνουν έμφαση στα αγωνιστικά γονίδια και τις...

Πολιτική

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς κ. Πέτρος Φιλίππου άφησε τους πάντες άφωνους! Αφού κατηγόρησε για εθνικισμό, όσους αποκαλούν τα Σκόπια,...