ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μύδια καλά ξεδιαλεγμένα (δες σημείωση)
2 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κοφτές κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο
2 πράσα, το άσπρο και το ανοικτόχρωμο μέρος σε λεπτά φετάκια
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πρέζα ίνες ζαφοράς
¼ – ½ κοφτό κουταλάκι πιπέρι καγιέν
½ φλ. κρέμα γάλακτος (μπορεί να είναι και Light)
1-2 κουταλιές λεμόνι
Φυλλαράκια μαϊντανού για το γαρνίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το κρασί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να κοχλάσει. Προσθέτετε τα μύδια, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να αχνιστούν και να ανοίξουν για 5 περίπου λεπτά, τινάζοντας την κλειστή κατσαρόλα 1-2 φορές. Βγάζετε από μέσα τα μύδια και τα κρατάτε στην άκρη, πετώντας όσα δεν άνοιξαν. Περνάτε το ζωμό από ψιλό σουρωτήρι, τον μετράτε και το συμπληρώνετε νερό για να έχετε συνολικά 5 φλιτζάνια.
Σκουπίζετε την κατσαρόλα, ζεσταίνετε μέσα το βούτυρο ή το λάδι, σε μέτρια φωτιά και βάζετε μέσα τα πράσα. Τα ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν για 7 περίπου λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό και ανακατεύετε τη ζαφορά, θρυμματίζοντας τις ίνες της με τα δάχτυλα. Βάζετε το πιπέρι καγιέν και αλάτι. Επιστρέφετε το ζωμό στην κατσαρόλα, ανακατεύετε μέσα την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ελέγχετε το αλατοπίπερο και ανακατεύετε μέσα το λεμόνι. Μοιράζετε τα μύδια σε 4-5 πιάτα, τα περιχύνετε με τον καυτό ζωμό και τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με μαϊντανό. Εναλλακτικά, σερβίρετε τα μύδια χώρια σε πιάτα και τη σούπα σε μπολ.
Σημείωση: Τα μύδια πρέπει να είναι κλειστά ή να κλείνουν όταν τα χτυπάτε ελαφρά. Τα καθαρίζετε από τα γένια τους και τα ξεπλένετε καλά με μπόλικο κρύο νερό.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!