Συνταγή για εύκολο και γρήγορο σουφλέ με τις πατάτες που περίσσεψαν ή τον πουρέ πατάτας που περίσσεψε, αλλαντικά και κρέμα γάλακτος για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για να συνοδεύσουμε τα κρεατικά ή την πίτσα μας για να μη πάει τίποτα χαμένο.
-
κασέρι
150 γραμμάρια περίπου τριμμένο
Για το πασπάλισμα
Σουφλέ ζυμαρικών του Γιώργου Ζώλη
Σας περίσσεψαν πατάτες και λυπάστε να τις πετάξετε; Και πολύ καλά κάνετε. Μπορείτε να τις φτιάξετε σε αυτό το λαχταριστό και πεντανόστιμο σουφλέ που λιώνει στο στόμα με αλλαντικά, τυριά και κρέμα γάλακτος. Εύκολο, γρήγορο και…κολασμένο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ πατάτας με τις πατάτες που περίσσεψαν:
Εκτέλεση για το σουφλέ πατάτας με τις πατάτες που περίσσεψαν
Αρχικά παίρνουμε τις πατάτες τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και έπειτα τις κάνουμε πουρέ. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα το τριμμένο κασέρι.
Ψιλοκόβουμε την πάριζα, το μπέικον και τη πιπεριά Φλωρίνης. Τα ανακατεύουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και τα μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας και προσθέτουμε το λιωμένο βιτάμ και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Σουφλέ με πένες και μπεσαμέλ για το Κυριακάτικο τραπέζι
Βάζουμε το μείγμα στον πουρέ, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κασέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 30 λεπτά.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!