ΥΛΙΚΑ
600 γρ. κεράσια (4 φλ. χωρίς κοτσάνια)
4 µικρά αβγά
1 φλ. γάλα (ολόπαχο)
2 κουταλιές κορν φλάουερ
2 κουταλιές αλεύρι
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεµαχισµένη
5 κοφτές κουταλιές βούτυρο + επιπλέον για άλειµµα,
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι ή τηγάνι που να µπαίνει στο φούρνο διαµέτρου 22 εκ. περίπου. Αφαιρείτε τα κουκούτσια των κερασιών και τα απλώνετε στον πάτο του. Ανακατεύετε σε ένα µπολ τα 2 αβγά µε 1 ½ κουταλιά ζάχαρη και το γάλα. Προσθέτετε 1 κουταλιά αλεύρι περνώντας το από σουρωτηράκι (να κοσκινιστεί) και συνεχίζετε το ανακάτεµα για να γίνει ένα λείο µίγµα. Το κρατάτε στην άκρη. Λιώνετε σε µπεν µαρί τη σοκολάτα µε το βούτυρο (σε ένα πυρίµαχο µπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι µε νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό). Χτυπάτε µε το µίξερ τα υπόλοιπα 2 αβγά µε τη υπόλοιπη ζάχαρη µέχρι να ξασπρίσουν και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, το κορν φλάουερ και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπηµα. Ύστερα, προσθέτετε µέσα τη λιωµένη σοκολάτα µε το βούτυρο. Τέλος, προσθέτετε το µίγµα του γάλατος. Ρίχνετε το µίγµα σιγά-σιγά πάνω από τα κεράσια και ψήνετε τη σοκολατόπιτα για 35-40 περίπου λεπτά, µέχρι να ροδίσει. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει πριν τη σερβίρετε πασπαλισµένη µε ζάχαρη άχνη.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!